Zöldségekkel sült feta sajt a sütőből: mártogatósnak is tökéletes

sult-feta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezzel a zseniális előétellel el fogod kápráztatni a vendégeidet, mutatós, isteni, ráadásul semmi munkával készül.

A zöldségekkel sült feta amilyen egyszerű étel, annyira finom, először Görögországban kóstoltuk, de rögtön elrabolta a szívünket. Mivel a feta viszonylag száraz sajt, érdemes olyan lédúsabb zöldségekkel sütni, mint a paradicsom, illetve az olívaolaj sem hiányozhat róla. 

A sóval vigyázz, valószínűleg egyáltalán nem lesz szükség az ízesítőre, hiszen maga a feta is sós. Más fűszereket viszont bátran használhatsz, mi egy kevés chilivel és oregánóval dobtuk fel az alapot. 

A kész feta sajtot kenyérrel vagy friss házi pitával tálald, de húsok mellé is kínálhatod, tökéletesen működnek együtt. 

Zöldségekkel sült feta sajt

sult-feta2

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 20 dkg feta sajt
  • 0.5 db kaliforniai paprika
  • 1 nagyobb db paradicsom
  • 0.5 fej lila hagyma
  • 2 tk oregánó
  • ízlés szerint chilipehely
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A zöldségeket készítsük elő: a lila hagymát pucoljuk meg, felezzük el, vágjuk vékony szeletekre. A paradicsomot mossuk meg, vágjuk karikákra, a paprikát kisebb kockákra.

Készítsünk elő egy nagyobb vagy több kisebb ramekint (esetleg agyagtálat). Rendezzük el bennük a lilahagyma- és paradicsomkarikákat. Szórjunk rájuk egy teáskanál oregánót, majd ízlés szerint chilit, majd csurgassunk rájuk egy kevés olívaolajat. A tetejére morzsoljuk rá a fetát, majd szórjuk rá a paprikakockákat. Erre szintén szórjunk 1 tk. oregánót, majd locsoljuk meg bőven olívaolajjal.

Toljuk a sütőbe 25-30 percre, míg a sajt teteje picit megpirul. Friss kenyérrel vagy pitával tálaljuk.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük