Vajpuhára sült csirkecomb baconbe tekerve – Extra szaftos lesz így a hús

baconbe tekert csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az önmagában is kicsit zsírosabb csirkecombot még szaftosabbá teheted, ha baconbe göngyölve sütöd meg.

Aki túl száraznak találja a csirkemellet, süssön combot, sokkal szaftosabb lesz. Ha a rántott, olajban sült ételek a kedvenceid, akkor is érdemes combot készítened, itt mutatunk hozzá egy izgalmas receptet. Ez a tepsiben sült zöldséges csirkecomb pedig könnyed, mégis laktató főétel, amelyet kevés munkával megsüthetsz.

Az amúgy sem túl száraz húst még szaftosabbá teheted, ha baconbe göngyölve sütöd meg. Nem lesz vele sok munkád, a végeredmény viszont látványos és mutatós lesz. A köretet nem is kell cifrázni, elég, ha rizzsel tálalod. Baconbe tekerve tényleg minden finomabb, a kelbimbót is próbáld ki így, akár e mellé a hús mellé is tálalhatod. 

Baconbe tekert sült csirkecomb

baconbe tekert csirkecomb recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 8 darab csirkecomb (alsó)
  • 8 szelet bacon
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat sózzuk meg. Az olajat keverjük össze a mustárral és a borssal, majd jó alaposan kenjük meg vele a húst. Érdemes egy kicsit várni vele sütés előtt, hogy jól beigya a pácot. 

Mindegyik combra tekerjünk egy szelet bacont.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy tepsit vagy jénait olajozzunk ki, fektessük bele a combokat. Öntsünk a hús alá 0,5 dl vizet, takarjuk le fóliával vagy a jénai fedelével, és süssük 40 percig. Az utolsó 5 percben vegyük le a tetőt, és pirítsuk meg egy kicsit a bacont.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük