Omlós és ízletes baconös tejföllel sült karaj: eteti magát, olyan finom

tbkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hagymával és szalonnával készült karaj omlós és ízletes, garantáltan leveszi a lábáról a család minden tagját.

Bevallom, nálunk a sertéskaraj nem örvend nagy népszerűségnek, szoktam ugyan rántani, hagyományosan és sajttal töltve, valamint a nagy kedvenc bakonyi sertésszelet is kedvelt, mást azonban nem szoktam belőle készíteni. Most azonban megbújt a fagyasztómban egy kis csomag, amelybe néhány szelet karajt tettem el, így hát el kellett kezdenem törni a fejem, mi legyen belőle. A hűtőm tartalmát szemügyre véve készült el az alábbi étel, amely senkinek sem okozott csalódást.

A sütőben sült ételek mindig nyerők, hisz viszonylag kevés munkával készülnek. A karaj készítésénél arra ügyelj, hogy ne klopfold túl vékonyra, illetve ne süsd túl, akkor jó a hús, ha szaftos és omlós. Karaj helyett tarjával is kipróbálható a recept.

Baconös, tejfölös karaj

btkct

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 szelet sertéskaraj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 fej lila hagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 5 szelet bacon
  • 300 g tejföl
  • 1 darab tojás
  • kevés olaj
  • sajt (füstölt) ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk őket.

A lila hagymát és az újhagymát vágjuk finomra, a szalonnát kockázzuk.

A tejfölt a tojással együtt keverjük össze, majd adjuk hozzá a finomra vágott zöldségeket és a szalonnát.

A karajszeleteket helyezzük olajjal enyhén kikent tepsire, majd evőkanál segítségével a tejfölös keveréket halmozzuk rá a húsra, a tepsit fedjük le alufóliával.

A tepsit toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, süssük 25-30 percig, majd vegyük le róla a fóliát és szórjuk rá a reszelt sajtot, süssük aranybarnára 5-10 perc alatt.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük