Kiadós, baconös rakott krumpli: a tejszíntől nagyon krémes lesz

4
Nyomtatás
baconos-tejszines-rakott-krumpli
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A megunhatatlan rakott krumplit ezúttal a bacon és a parmezán teszik még élvezetesebbé, és biztosan nem szárad ki sütés közben.

A rakott krumpli egy igazi klasszikus, ami sok családban gyakran kerül az asztalra. Számos országban nagy kedvenc, igaz, mindenhol egy kicsit másként készül.

A magyaros kolbászos, tojásos változatok mellett érdemes megkóstolni a különféle zöldségekkel, cukkinivel, padlizsánnal, gombával rakott variációkat, vagy a franciák gratinját.

Az alábbi receptnek is fontos összetevője a tejszín, hisz ahogy a krumpli sül, fokozatosan beszívódik a rétegekbe, és így selymes, krémes állagot kölcsönöz az egész fogásnak. Jól illik hozzá még a parmezán és a bacon is. Sőt, nem érdemes kihagyni belőle az ételnek frissességet kölcsönző zöldfűszereket sem.

Baconös, tejszínes rakott krumpli

baconos-tejszines-rakott-krumpli-recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg krumpli
  • 20 dkg bacon
  • 15 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozzuk meg, vágjuk karikákra, és sós vízben főzzük forrástól számítva 15 percig. A félig puha krumpliról öntsük le a vizet, csepegtessük le.

A bacont vágjuk kisebb kockákra.

Egy nagyobb tűzálló tálat kenjünk ki zsiradékkal, és rétegezzük bele a krumplit, a bacont és a felszeletelt vöröshagymát. 

A tejszínt keverjük össze sóval, borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával, majd öntsük a krumplira. Szórjuk meg reszelt parmezánnal, tegyük rá a rozmaringot, majd toljuk forró sütőbe. 

Süssük 180 fokon körülbelül 20-25 percig. Ha a krumpli puha, a teteje szép piros, vegyük ki a sütőből. Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon