Kívül ropogós bacon, belül remegős tojás - Kevés ennél finomabb reggeli van
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
Ha szeretnéd látványos reggelivel kezdeni a napot, akkor ezeket a baconös-tojásos kosárkákat neked találták ki.
Fehérjében gazdag reggeliről van szó, ami ráadásul elképesztően egyszerű és finom. Ha a bacont lecseréljük prosciutto vagy serrano sonkára, akkor máris beilleszthetjük a fogyókúránkba is.
Ha ropogós bacont szeretnénk - és hát persze, hogy azt szeretnénk -, akkor pirítsuk le kicsit a sütés előtt, mert a sütőben nem fog kisülni a zsírja. Nem kell teljesen ropogósra sütni, maradjon hajlítható, különben nem tudjuk vele kibélelni a muffinformákat.
A kész kis kosárkák frissen, zöldhagymával megszórva a legfinomabbak, de hűtőben vagy fagyasztóban napokig elállnak és megmelegítve is finomak. A muffinokat bármivel ízesíthetjük, lehet variálni a receptet, tegyünk a tojásra fűszerkeveréket, szórjuk meg reszelt cheddar sajttal, kínáljunk mellé friss zöldségeket. A tojásokat fel is verhetjük, és úgy is ízesíthetjük, de rántottával nem lesznek olyan gusztusosak a kosárkák.
Baconös-tojásos kosárkák
Hozzávalók 12 adaghoz
- 12 darab tojás
- 12 szelet bacon
- ízlés szerint zöldhagyma a tálaláshoz
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A bacont pirítsuk meg pár perc alatt. Nem kell még teljesen ropogósra, mert akkor nem lehet majd formázni, de nagyjából legyen átsütve.
Vajazzuk ki a muffinformákat.
A baconszeleteket tegyük a muffinformába kör alakban, ha nem sikerül, akkor kisebb darabokban béleljük ki vele a formát. Üssünk minden forma közepére egy tojást. Sózzuk, borsozzuk.
12-15 percig süssük őket, amíg a bacon ropogósra nem sül. Melegen, apróra vágott zöldhagymával megszórva, pirítóssal tálaljuk.
Fotó: Getty Images