Szaftos, vajpuha caprese csirkemell: így biztos nem lesz száraz a hús
A sütőben sült csirkemell Hasselback módra készül, a kialakított zsebekbe mozzarella, paradicsom és bazsalikom kerül, ettől a hármastól sokkal ízletesebb és omlósabb lesz a hús.
A caprese saláta klasszikus ízei köszönnek vissza ebben az ételben, a mozzarella, a bazsalikom és a paradicsom mind-mind szerepet kapnak benne. A főszereplő viszont a csirkemell, amely vajpuhára és szaftosra sül, köszönhetően a balzsamecetes-mézes pácnak.
A hús mellé sütőben sült koktélparadicsom kerül, amely nagyon krémes lesz, mennyei kiegészítő: nyáron, szezonjában édes, lédús paradicsomot válassz hozzá.
A bazsalikom pesztó formájában kerül a csirkére, használhatsz belőle boltit, de ha több időd van, készítsd el házilag. Hogy még frissebb legyen az összhatás, a kész ételt is érdemes friss bazsalikomlevelekkel megszórni.
Olajozzunk ki egy 23x33 centis sütőtálat, majd melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
A megtisztított csirkemellfiléket tegyük egy deszkára, majd a klopfoló sima felével csak annyit klopfoljunk rajtuk, hogy a darabok azonos méretűek/vastagságúak legyenek.
Egy nagy tálban keverjük össze a balzsamecetet, olajat, pesztót, mézet, zúzott fokhagymát, sót, borsot. Forgassuk bele a csirkemellet és a megmosott koktélparadicsomot.
Tegyük az előkészített sütőtálba a csirkemelleket, majd szórjuk köréjük a paradicsomot, öntsük rájuk a maradék szószt.
Toljuk a sütőbe 15-20 percre, ez a vastagságuktól is függ. Vegyük ki őket, tegyünk minden csirkemellre 1-1 szelet sajtot, majd toljuk vissza még kb. 5 percre, míg a sajt megolvad és a csirkemell teljesen átsül.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu