Lila hagymás, fetás paradicsomsaláta: az öntettől lesz különösen finom
Hozd ki a legtöbbet a paradicsomsalátából! Néhány egyszerű hozzávalótól fantasztikus lesz.
A lédús paradicsommal nagyon változatosan bánhatsz a konyhában, ízletes nyersen és főzve is. A paradicsomot bátran konzerválhatod, csodálatos házi paradicsomlét, sűrített paradicsomot, aszalványt vagy savanyúságot készíthetsz belőle.
A paradicsom különösen nyáron esik jól, ilyenkor készíts belőle klasszikus finomságokat, levest, töltött paradicsomot, szendvicset, és persze az elengedhetetlen salátákban is helyet szánhatsz a zamatos finomságnak. A paradicsomhoz remekül illik a lila hagyma, bazsalikom vagy a balzsamecet.
Ha már paradicsomsaláta, akkor használj nyugodtan többfélét. Mikor édes és lédús a paradicsom, dolgozz a nagyobb darabokkal, de ha még vízízűek, pici koktélparadicsomokból is készülhet a saláta. Kínáld hidegen, sültek mellé tökéletes kísérő.
A paradicsomot mossuk meg és vágjuk félbe.
A bazsalikomleveleket helyezzük egymásra, majd szorosan tekerjük fel és szeleteljük fel.
A balzsamecetet öntsük keverőtálba, adjuk hozzá az olívaolajat és a fűszereket, majd keverjük egybe az alapanyagokat.
A félbevágott paradicsomot és a felszeletelt bazsalikomot forgassuk egybe az öntettel együtt, majd tálalásig tegyük a hűtőbe.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu