Baracklekváros almarózsa leveles tésztából: kezdők is elkészíthetik

arcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szépséges sütemény egyszerűen készül, néhány hozzávalóból, kezdő fakanáltanoncok is könnyedén össze tudják dobni.

A leveles tészta azon élelmiszerek közé tartozik, melyből mindig érdemes a hűtőben tartani, hisz gyorsan készülhet belőle rengetegféle finomság. A levelesből édes és sós falatok is összedobhatók, melyek tökéletes vendégvárók.

Az almarózsa az egyik legszebb finomság, amely muffinformában készül. Mutatós alakját a feltekerésnek köszönheti, melyhez az almát vékonyan kell felszeletelni. Így kerül rá a tésztára, majd feltekerés után kialakul a bájos megjelenés. Mivel ez egy édes finomság, a tésztára baracklekvár kerül, úgy lesz igazán mennyei. Ha lekvár nélkül próbálnád ki, akkor érdemes az almaszeleteket fahéjjal vagy gyömbérrel egybeforgatni.

Baracklekváros almarózsa

arct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 4 darab alma
  • 2 darab citrom facsart leve
  • 2 darab leveles tészta
  • kevés liszt a tészta alá
  • baracklekvár szükség szerint a tészta kenéséhez
  • vaj a forma kikenéséhez
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat tisztítsuk meg, vágjuk félbe, csumázzuk ki, szeleteljük fel hajszálvékonyan, majd a citrom levével forgassuk egybe.

A leveles tésztát lisztezett felületen hajtsuk vagy nyújtsuk ki, ha tömb formájában vásároltuk.

A kinyújtott tésztát vágjuk 6 egyforma méretű csíkra, majd a tésztacsíkokat kenjük meg lekvárral, utána rendezzük el rajtuk az almaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást és túllógjanak a tészta szélén. A tésztacsík szabadon maradt részét hajtsuk az almákra. Ezután szorosan tekerjük fel a tésztát. Járjunk el így a másik lappal is.

A muffinformát kenjük ki vajjal vagy béleljük ki papírral. Az almarózsákat ültessük az előkészített muffinformákba, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre.

A kész süteményt porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük