Ecetes krumplisaláta, ahogy Bécsben készítik: a snidling a lelke

5
Nyomtatás
ecetes-krumplisalata2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A bécsi krumplisaláta különlegessége, hogy forró alaplével öntik fel a még meleg burgonyát, így magába szívja az ízeket.

A bécsi ecetes krumplisaláta nagyon hasonló az általunk is ismert ecetes-cukros verzióhoz, de víz helyett alaplével kell felönteni, így még különlegesebb lesz. Ez lehet marha-, de zöldségalaplé is a preferenciánktól függően.

Hogy igazán finom legyen, a krumplit héjában főzd meg hozzá, és melegen karikázd fel, illetve az öntetet is addig öntsd rá, amíg forró, így jól magába szívja az ízeket, átveszi az aromákat.

Az ízlésedtől függően lehet ecetesebb vagy cukrosabb is, de mivel itt az alaplé a főszereplő, nem igényel annyira intenzív fűszerezést.

Bécsi ecetes krumplisaláta

ecetes-krumplisalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg salátaburgonya
  • 1 fej lila hagyma
  • 300 ml alaplé
  • 4 ek. olaj
  • 5 ek. almaborecet
  • 0.5 ek. mustár
  • 1 tk.
  • ízlés szerint bors
  • 2 ek. porcukor
  • a tálaláshoz snidling
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzzük puhára, akkor jó, mikor már könnyen belemegy egy villa.

Közben a hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra vagy szeletekre.

A krumplit öntsük fel hideg vízzel, hogy ne égesse meg a kezünket, és még melegen pucoljuk meg, és vágjuk vastagabb karikákra.

Az alaplevet melegítsük forrásig, majd vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá az ecetet, az olajat, a mustárt, a sót, borsot és a porcukrot.

A még langyos krumplit tegyük egy tálba, adjuk hozzá a hagymát, majd öntsük fel a forró öntettel. Óvatosan forgassuk egybe, hogy ne nagyon törjön össze.

Hagyjuk szobahőmérsékleten legalább 1 óráig, majd friss snidlinggel megszórva tálaljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon