
Kiadós osztrák egytálétel hússal és krumplival: másnap is ugyanolyan finom
A gazdag egytálétel a tiroli konyha klasszikusa, mely a hétvégéről megmaradt főtt vagy sült húsból is készülhet.
A bécsi ecetes krumplisaláta nagyon hasonló az általunk is ismert ecetes-cukros verzióhoz, de víz helyett alaplével kell felönteni, így még különlegesebb lesz. Ez lehet marha-, de zöldségalaplé is a preferenciánktól függően.
Hogy igazán finom legyen, a krumplit héjában főzd meg hozzá, és melegen karikázd fel, illetve az öntetet is addig öntsd rá, amíg forró, így jól magába szívja az ízeket, átveszi az aromákat.
Az ízlésedtől függően lehet ecetesebb vagy cukrosabb is, de mivel itt az alaplé a főszereplő, nem igényel annyira intenzív fűszerezést.
A krumplit héjában főzzük puhára, akkor jó, mikor már könnyen belemegy egy villa.
Közben a hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra vagy szeletekre.
A krumplit öntsük fel hideg vízzel, hogy ne égesse meg a kezünket, és még melegen pucoljuk meg, és vágjuk vastagabb karikákra.
Az alaplevet melegítsük forrásig, majd vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá az ecetet, az olajat, a mustárt, a sót, borsot és a porcukrot.
A még langyos krumplit tegyük egy tálba, adjuk hozzá a hagymát, majd öntsük fel a forró öntettel. Óvatosan forgassuk egybe, hogy ne nagyon törjön össze.
Hagyjuk szobahőmérsékleten legalább 1 óráig, majd friss snidlinggel megszórva tálaljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu