Egyszerű bögrés kakaós süti: ezekkel az arányokkal tökéletes lesz
Az egyszerű kakaós sütemény tésztája szép magas és puha, másnap is élvezhető a textúrája. Mivel az elkészítése pofonegyszerű, kezdők is bátran összedobhatják.
A muffin sikere töretlen, jött, látott és győzött. Ha eddig még nem sütöttél ilyen finomságot, akkor most itt az idő, hogy te is szerelembe ess a puha tésztájú sütivel. Muffint ma már sok helyen lehet kapni, boltokban, pékségekben és cukrászdákban, de hidd el, az otthoni változat sokkal finomabb és gazdaságosabb. A kakaós muffin tésztája álompuha, jól bírja a csomagolást, épp ezért remek választás az uzsonnásdobozba, jól fog esni a gyerekeknek.
A csokis tésztába bátran keverhetsz 1 bögre áfonyát, málnát vagy cseresznyét, remekül illik bele a szezonális gyümölcs. Ha pedig a krémet hiányolnád, akkor vajkrém, csokikrém vagy sima tejszínhab mehet a tésztára.
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra. A muffinformát béleljük ki papírral.
A csokit törjük össze, majd vízgőz felett olvasszuk fel.
A tojást keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal.
A lisztet szitáljuk keverőtába és forgassuk egybe a sóval, sütőporral és a kakaóval. Ezután adjuk hozzá a tejet, az olvasztott csokit és a tojásos keveréket. Ha túl folyós a massza, akkor kevés lisztet keverjünk még hozzá.
A masszát adagoljuk a kibélelt forma háromnegyedéig, majd toljuk a sütőbe, és 18-22 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu