![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Nyári pörkölt friss borsóval és zamatos csiperkével - Hús nélkül is isteni
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nyár van és ilyenkor kevésbé kívánjuk a húst hússal ételeket. A hagyományos ízek azonban ilyenkor is jól esnek. Egyik leghagyományosabb ételünk a pörkölt jó kiindulópont, mivel hús nélkül is remekül működik.
A nyári pörkölt maga csoda. Mert ilyenkor van friss szabadföldi paradicsom és paprika, amitől a szaft ezer ízzel telik meg, dús lesz és a pompázatos.
Érdemes kísérletezni ilyenkor, mindenféle zöldséggel, bátran szemezgethetünk az egyre bővülő repertoárból. A zöldségeket nem kell soká főzni, így hamar könnyed, mégis tartalmas lakoma rittyenthető.
Friss borsóból pörkölt
Ez alkalommal borsó pörköltet készítettem egy kevés barna csiperkével. A borsót együtt fejtettük ki a gyerekekkel és módfelett élvezték a dolgot. Így az ebéd is jobban esett. Tésztát készítettem a pörkölthöz, ami talán nem a legautentikusabb, de ez alkalommal az apró népnek akartam kedveskedni - ha már annyit segédkeztek - és mivel ők legszívesebben tésztában utaznak, hát ez lett a pörkölt kísérője. De természetesen összüthetünk egy jó kis nokedlit is mellé, vagy éppen egy kevés főtt gabonával is tálalhatjuk ezt a remek kis fogást. Adjunk mellé friss salátát, savanyúságot.
Borsópörkölt csiperke gombával
![porkolt1.gif](https://kep.index.hu/1/0/2910/29101/291017/29101773_9b5fb9c0e863bfa606e0736761572ab0_wm.gif)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 fej vöröshagyma
- 2 darab paradicsom
- 1 darab paprika
- 1 evőkanál pirospaprika
- 0.5 kilogramm gomba
- 0.5 kilogramm zöldborsó
- 1 kávéskanál só
Elkészítés:
A hagymát kevés zsiradékon dinszteljük. Hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, hagyjuk, hogy levet eresszen. A tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát. Visszahúzzuk a tűzre és néhány percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a borsót. Sózzuk. Közepes lángon fedő alatt készre pároljuk.
Fotó: Pataki-SzabóFruzsi/Sóbors
Olvasd el ezt is!