Vitamindús, roppanós brokkolisaláta – Kevés majonézzel, sok zöldséggel készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Vitaminbomba szivárványsaláta: őszi immunerősítés a javából
Krémes, tejszínes szószban sült karfiol: sok sajt pirul a tetején
Nagyon csokis brownie őszi kiadásban: körte és dió gazdagítja
Egyszerű tojásleves spórolós napokra: finom és laktató
Hamis túrókrém kölesből: citromhéjtól lesz aromás
A brokkoli nyersen fogyasztva a legegészségesebb, salátának elkészítve nagyon szerethető.
Sok szó esett már az oldalon a brokkoliról, amit szerencsére sokan szeretnek, de mindig van olyan, akivel meg kell kedveltetni. A legismertebb formája a krémleves, de párolva, sütve, sőt, nyersen is fogyasztható. Nagyon egészséges zöldség, tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal, kalóriatartalma pedig elhanyagolható.
Sajttal sütve is isteni, ráadásul gyors vacsora. Nyersen salátának érdemes elkészíteni, mert amúgy is akkor finom, ha kicsit ropog, túlfőzni nem szabad. Ha maradnál a salátavonalon, de kicsit kalóriadúsabb változatra vágysz, akkor készíts tésztasalátát ennek a szuperzöld zöldségnek a felhasználásával, ilyenkor egy picit pirítsd meg hozzá a brokkolit.
Az alábbi salátába viszont teljesen nyersen kerül, csak egy kevés majonézes öntettel kell meglocsolni, ennek a mennyiségét ízlésed szerint növelheted vagy csökkentheted. Ha nem bírod hús nélkül, egy kevés pirított baconnel is feldobhatod.
Brokkolisaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 50 gramm majonéz (házi vagy bolti)
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál fehérborecet
- 1 kávéskanál cukor
- 0.5 teáskanál só
- ízlés szerint bors
- 1 fej brokkoli rózsáira szedve
- 1 fej lilahagyma
- 100 gramm sajt
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjük össze a majonézt, a citromlevet, az ecetet, a cukrot, majd sózzuk, borsozzuk. A hagymát karikázzuk fel, a sajtot reszeljük le.
A brokkolit szedjük rózsáira, majd keverjük bele az öntetbe. Adjuk hozzá a hagymát, a reszelt sajtot és forgassuk össze. Ízlés szerint tehetünk bele pirított bacont is. Fogyasztás előtt érdemes a hűtőben pihentetni egy keveset, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images