Ress brokkoli, selymes kéksajtos mártás: 20 perces tésztarecept

kéksajtos brokkolis penne
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Aki szereti a kéksajtot, az nem csak egy pohár bor mellé, de akár egy tésztaételben is kedvelni fogja.

A gyerekeim nagy kedvence a "szószos tészta", ami nem mást takar, mint egy paradicsomalapú mártással nyakon öntött tésztát. Ebben aztán lehet hús, sőt, szinte bármi, a lényeg a piros alap. Ez a tészta nem paradicsomos, mégis nagyon különleges és szerethető, mindössze egy hozzávalótól, a kéksajttól.

A másik fő alapanyaga a brokkoli, mindkét hozzávaló nagyon egészséges, a tésztával együtt pedig még tápláló is. Arra kell vigyázni, hogy a kéksajt ne nyomjon el minden más ízt, inkább kevesebbet használjunk belőle, valamint arra, hogy a brokkolit csak éppenhogy pároljuk, hogy megőrizze a ropogósságát. 

Ez a gyors tésztaétel akár munkahelyi ebédnek is tökéletes, de arra figyeljünk, hogy nagyon erős illata van, készítsük fel rá a kollégákat.

Brokkolis, kéksajtos penne

kéksajtos brokkolis penne recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 gramm penne
  • 1 fej brokkoli
  • 100 gramm kéksajt
  • 400 milliliter 30%-os tejszín
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint fehér bors
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit vajon pároljuk meg, majd öntsük fel tejszínnel, és morzsoljuk bele a kéksajt nagy részét. Szórjunk rá ízlés szerinti fehér borsot és szerecsendiót, majd várjuk meg, míg egyet rottyan. A maradék kéksajtot vágjuk fel apró darabokra. 

A pennét lobogó sós vízben főzzük ki, szűrjük le, és egy kevés főzővízzel együtt tegyük rá a szószra, alaposan keverjük össze. Tálalásnál szórjuk rá a maradék darabokra vágott kéksajtot. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük