Álomfinom brownie csokimousse-tetővel: ebből biztos a repeta

Brownie csokimousse tetővel cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A jól megszokott brownie-t bársonyos csokis tető teszi különlegessé, így még finomabb a kedvelt édesség.

A brownie egyszerű kevert süti, mely gazdag csokis tésztával készítve a legnépszerűbb, de ezen kívül is rengeteg izgalmas változatban lehet kipróbálni. A tésztába akár szezonális gyümölcsöket is keverhetsz, vagy valamilyen édes öntettel nyakon öntve kínálhatod.

A csokis változat kedvelőinek érdemes csokimousse-tetővel kipróbálni. Így készítve a brownie szemet gyönyörködtető és nagyon finom. Ha szeretnéd, csokidarabok és valamilyen választott gyümölcs is elfér a finomság tetején.

Brownie csokimousse-tetővel

Brownie csokimousse tetővel ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 darab tojás
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 100 g ét- vagy tejcsoki
  • 250 ml habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, kakaót és a szódabikarbónát keverjük össze.

Egy másik tálban a tojásokat a cukorral keverjük össze, majd a puha vajat, vaníliakivonatot is dolgozzuk hozzá. Ezután a lisztes keveréket forgassuk hozzá, majd a masszát simítsuk közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe.

A sütit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, hagyjuk hűlni.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk egybe az olvasztott csokival.

A kihűlt brownie-ra kenjük rá a csokis krémet, majd kockákra vágva kínáljuk a finomságot.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük