![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Megsütöttük! Brutálisan tömény csokitorta, ami még a legnagyobb édesszájún is kifog
![csokitortacov](https://kep.index.hu/1/0/3328/33282/332822/33282218_2550212_7c6a2cb69fb591323b4a3ef0ee10bf84_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A klasszikus csupa csoki torta mindig nyerő választás, kicsik és nagyok egyaránt szeretik, édesszájúak számára maga a mennyország.
A torták sokszínű világában a csoki mindig örök kedvenc marad, sokan szeretjük, ragaszkodunk a régi kedvenchez, lehet bármilyen gazdag a tortaválaszték, a cukrászdában a csokoládét nehéz letaszítani a trónról.
Nem is olyan régen épp azon tanakodtunk a testvéremmel, hogy csokis tortát kéne sütnünk a hétvégére. A kérdés már csak az volt, mennyire legyen az? Tervezgetésünk közben valahogy eszünkbe jutott egy régi film - Matilda, a kiskorú boszorkány címen lett bemutatva 1996-ban, amit a vígjátékok egyik meghatározó figurája, Danny DeVito rendezett és még szerepelt is a filmben.
A történet egyébként egy gyerekeknek szóló könyv adaptációja, melyben egy elhanyagolt, szülei törődését nélkülöző kislány kalandjai kapják a főszerepet. A film egyik legemlékezetesebb jelenetében épp büntetést készül adni a félelmetes igazgatónő az egyik diáknak az iskola összes tanulója előtt, mivel úgy gondolja, a neveletlen nebuló megdézsmálta a tortáját. Az emlékezetes jeleneten felbuzdulva sokan nekiálltak megsütni a híres, brutálisan csokis tortát, amit kizártnak tartok, hogy bárki is befaljon egyes-egyedül, mint ahogy az a filmben történt.
Hát otthon nekünk se kellett több, elkapott minket az őrület és megsütöttük a tortát, igaz arányaiban jóval szolidabb lett, mert van ettől a recepttől sokkal lehetetlenebb, aminek már a sütése maga lenne a rémálom. Ettől függetlenül csokirajongóknak, édességfüggőknek nagyon ajánlom.
Brutális csokitorta
![csokitortact](https://kep.index.hu/1/0/3328/33282/332821/33282188_342a62cfc26f1e8fad266a6fc322c215_wm.jpg)
Hozzávalók 8 szelethez
Krém:
- 275 milliliter tejszín
- 250 gramm cukor
- 100 gramm vaj
- 130 gramm tej- vagy étcsoki pasztilla
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Tortalap:
- 2 darab tojás
- 200 gramm liszt
- 450 gramm cukor
- 85 gramm kakaó (cukrozatlan)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 275 milliliter tej
- 135 milliliter olaj
- 275 milliliter víz (meleg)
Elkészítés:
Krém:
A tejszínt a cukorral közepes láng felett összemelegítjük, alaposan elkeverjük, a lényeg, hogy a cukor elolvadjon, majd amikor felforrt, elzárjuk a lángot, 1 percig pihentetjük. Ezután fogjuk a vajat, a csoki pasztillát, a tejszínhez adjuk, addig keverjük, amíg szép sima lesz, majd a keveréket tálba öntjük, hozzákeverjük a vaníliakivonatot. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, de néha nézzünk rá és keverjük meg. (Hűtőbe is tehetjük, a lényeg, hogy mikor használjuk, ne legyen meleg!)
Tortalap:
A tojásokat egy tálban lazán felverjük.
A száraz alapanyagokat - liszt, só, cukor, kakaó, szódabikarbóna, sütőpor - tálba szitáljuk és összekeverjük, majd a felvert tojást, tejet, olajat is hozzákeverjük. A sima masszához meleg vizet öntünk, alaposan egybekeverjük, majd 2 adagban megsütjük (22 centiméteres formába öntve). A sütés előmelegített 175 fokos sütőben történik 30-40 percig, alkalmazzunk tűpróbát, szúrjunk villát a tészta közepébe, ha simán, tésztamaradék nélkül húzzuk ki, akkor lesz jó a tortalap.
Miután a két lap kihűlt, fogjuk a csokis krémünket, amit hűtőben tároltunk, kenjük meg vele a tortát. Tegyük rá a tetejét, majd kívülről is minden oldalát alaposan kenjük meg a csokis krémmel. A kész tortát hűtőben tároljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!