![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mennybe mennek a maradékok: így készíts karcsúsító Buddha tálat
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Vége az ünnepi habzsolásnak, a zsír-és cukortúltöltésnek, jönnek az újévi fogadalmak és a dolgos hétköznapok. Ilyenkor mind nekiállunk koplalni, aminek semmi értelme.
Inkább valami átvezetésre van szükség, fokozatosan visszaállni a normális kerékvágásba, sok zöldség, kevés és jó minőségű szénhidrát, és így tovább. Kezdetnek például egy elképesztően menő Buddha tállal. Ez a gasztrotrend főként azért hódít a neten, mert nagyon jól néz ki, színes és szép.
Pedig nem ez a legnagyobb erénye, hanem egyrészt iszonyúan egészséges, másrészt tökéletes megoldás, mikor tele van a hűtő olyan maradékokkal, amik önmagukban már nem használhatók fel semmire, a tálon viszont jól mutatnak.
A tál alapja általában valamilyen főtt gabonaféle, rizs, köles, hajdina, bármi. Erre sorakozik mindenféle, ami a hűtőben maradt, de legtöbbször sült-és főtt zöldségek vegyesen, esetleg tojás és valamilyen öntet, ami az ízeket összefogja.
Szerintem azért nem teljesen mindegy, hogy mik szerepelnek együtt a tányéron, a céklát és a brokkolit például nem tudom együtt elképzelni, az édeskrumplit viszont nagyon szeretem brokkolival. Szóval a szabály: mindent lehet, de okosan és ízléssel. A lent olvasható recept jó kiindulási pont lehet.
Édesburgonyás-brokkolis tál rizzsel
![DSC 3296](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290992/29099277_dfc91bae5e1c0893b801aaf836c032aa_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab édesburgonya
- 1 fej brokkoli
- 150 gramm barna rizs
- ízlés szerint só
- 2 evőkanál tahini
- 3 evőkanál meleg víz
- 0.25 darab citrom
- 2 evőkanál joghurt
- ízlés szerint fokhagyma
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Só&Bors
Olvasd el ezt is!