Szójaszószban pácolt tojás: ízbomba reggeli semmi munkával
Az ázsiai konyhában a pácolt tojás az egyik legjobb dolog, teljesen új fogás születik a megszokott alapanyagból.
Buggyantott tojást készíteni nem nagy ördöngösség, csak ecetre és „örvényre” van szükség ahhoz, hogy tökéletes legyen. Ez annyit tesz, hogy a gyöngyöző, de nem forrásban lévő ecetes vízbe egy kanál segítségével örvényt kell keverni, majd ennek a közepébe pottyantani a tojást. Ne aggódj, nem lesz ecetíze, viszont segít egyben tartani a fehérjét.
Az alább olvasható módszer az egyik legegyszerűbb és legbiztosabb, de itt írtunk korábban a további lehetőségekről. Ha szebb formájú buggyantott tojásra vágysz, a tojást üsd egy finom lyukú szitába, picit rázogasd meg, hagyd, hogy a fehérje folyósabb része lecsöpögjön róla. Az így kapott tojást tedd egy kis tálkába, majd a továbbiakban úgy járj el, ahogy alább is olvasható.
Forraljunk egy lábasban 1 liter vizet. Amikor forr, vegyük kisebbre a lángot, hogy csak gyöngyözzön, adjuk hozzá az ecetet.
A tojást üssük egy kis tálba.
Egy kanál vagy fakanál segítségével keverjünk örvényt a gyöngyöző vízbe. Ha kész az örvényünk, rögtön öntsük a közepébe a tojást.
3 percig főzzük, ha igazán folyós tojást szeretnénk, 4 és fél percig, ha félig folyósat, 8 percig, ha keményet.
Egy szűrőkanállal szedjük ki a vízből, majd rögtön kínálhatjuk is.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu