Folyós buggyantott tojás egyszerűen: így biztos a siker

buggyantott-tojas
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Sokan nem mernek nekiállni, pedig nagyon egyszerűen, pillanatok alatt készíthetsz folyós buggyantott tojást, ha odafigyelsz 1-2 dologra.

Buggyantott tojást készíteni nem nagy ördöngösség, csak ecetre és „örvényre” van szükség ahhoz, hogy tökéletes legyen. Ez annyit tesz, hogy a gyöngyöző, de nem forrásban lévő ecetes vízbe egy kanál segítségével örvényt kell keverni, majd ennek a közepébe pottyantani a tojást. Ne aggódj, nem lesz ecetíze, viszont segít egyben tartani a fehérjét.

Az alább olvasható módszer az egyik legegyszerűbb és legbiztosabb, de itt írtunk korábban a további lehetőségekről. Ha szebb formájú buggyantott tojásra vágysz, a tojást üsd egy finom lyukú szitába, picit rázogasd meg, hagyd, hogy a fehérje folyósabb része lecsöpögjön róla. Az így kapott tojást tedd egy kis tálkába, majd a továbbiakban úgy járj el, ahogy alább is olvasható.

Buggyantott tojás egyszerűen

buggyantott-tojas2

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 1 db tojás (minél frissebb)
  • 1 ek ecet (10%-os)
Recept idők

Elkészítés:

Forraljunk egy lábasban 1 liter vizet. Amikor forr, vegyük kisebbre a lángot, hogy csak gyöngyözzön, adjuk hozzá az ecetet.

A tojást üssük egy kis tálba. 

Egy kanál vagy fakanál segítségével keverjünk örvényt a gyöngyöző vízbe. Ha kész az örvényünk, rögtön öntsük a közepébe a tojást.

3 percig főzzük, ha igazán folyós tojást szeretnénk, 4 és fél percig, ha félig folyósat, 8 percig, ha keményet.

Egy szűrőkanállal szedjük ki a vízből, majd rögtön kínálhatjuk is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon