Tökéletes buggyantott tojás muffinsütőben készítve – Elegáns reggeli pofonegyszerűen
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A buggyantott tojás is készülhet gyorsan, ráadásul úgy, hogy nem megy a minőség rovására, csak egy gyakran használt eszköz kell hozzá.
A buggyantott tojás a ráérős hétvégék vagy a klasszikus kávéházi reggelik fogása, nem lehet csak úgy összecsapni. A tojás mellé hollandi mártás és jóféle pirított bacon dukál, mindez angol muffinon vagy friss, ropogós héjú kovászos kenyéren tálalva.
Ha csak a buggyantott tojásra vágysz, és nincs sok időd, akkor van egy jó hírünk, a muffinsütődet most is bevetheted. Ez a buggyantott tojás is abban készül, és tökéletes lesz, ha friss kovászos kenyérrel és zöldségekkel tálalod. Ha szereted a tojásos reggeliket, és az elegánsabb változatokat szeretnéd kipróbálni, akkor süss omlettet, amelybe sonkát és zöldségeket is tegyél, hogy még laktatóbb és színesebb legyen.
A muffinsütő egy igazi kincs, gondoltad volna, hogy még bundás kenyeret is készíthetsz benne? Ne a hagyományos változatra gondolj, de hidd el, az ízek kárpótolni fognak.
Buggyantott tojás muffinsütőben
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab tojás
- 4 evőkanál víz
- vaj (kenéshez)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A muffinsütőket kicsit vajazzuk ki. Tegyünk mindegyik rekeszbe egy evőkanál vizet. Üssünk mindegyik lyukba egy tojást, annyit készítsünk, ahány személyre készül a reggeli.
Süssük 10-11 percig. Ha 10 percig sütjük, akkor a sárgája még nagyon folyós lesz, és a fehérje is csak félig lesz kész, ha 11 percig sütjük, akkor is folyósabb marad a sárgája, de a fehérje széle is szépen kirajzolódik. De az a legjobb, ha figyeljük, hogy semmiképpen ne szilárduljon meg a belseje.vaj
Egy evőkanál segítségével óvatosan emeljük ki a kész tojásokat úgy, hogy hagyjuk lecsepegni róluk a vizet. Azonnal tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors