
Tökéletes buggyantott tojás muffinsütőben készítve – Elegáns reggeli pofonegyszerűen

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába

Málnás-fehér csokis zabkeksz: a banántól lesz puha a belseje

Sütőben sült tőkehalfilé párolt spenóttal: egészséges, ízletes és könnyű

Pompás, aranybarnára sült krumplis omlett: napindítónak is tökéletes

Mutatjuk az 5 leggyorsabban romló élelmiszert: veszélyforrások is lehetnek
A buggyantott tojás is készülhet gyorsan, ráadásul úgy, hogy nem megy a minőség rovására, csak egy gyakran használt eszköz kell hozzá.
A buggyantott tojás a ráérős hétvégék vagy a klasszikus kávéházi reggelik fogása, nem lehet csak úgy összecsapni. A tojás mellé hollandi mártás és jóféle pirított bacon dukál, mindez angol muffinon vagy friss, ropogós héjú kovászos kenyéren tálalva.
Ha csak a buggyantott tojásra vágysz, és nincs sok időd, akkor van egy jó hírünk, a muffinsütődet most is bevetheted. Ez a buggyantott tojás is abban készül, és tökéletes lesz, ha friss kovászos kenyérrel és zöldségekkel tálalod. Ha szereted a tojásos reggeliket, és az elegánsabb változatokat szeretnéd kipróbálni, akkor süss omlettet, amelybe sonkát és zöldségeket is tegyél, hogy még laktatóbb és színesebb legyen.
A muffinsütő egy igazi kincs, gondoltad volna, hogy még bundás kenyeret is készíthetsz benne? Ne a hagyományos változatra gondolj, de hidd el, az ízek kárpótolni fognak.
Buggyantott tojás muffinsütőben

Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab tojás
- 4 evőkanál víz
- vaj (kenéshez)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A muffinsütőket kicsit vajazzuk ki. Tegyünk mindegyik rekeszbe egy evőkanál vizet. Üssünk mindegyik lyukba egy tojást, annyit készítsünk, ahány személyre készül a reggeli.
Süssük 10-11 percig. Ha 10 percig sütjük, akkor a sárgája még nagyon folyós lesz, és a fehérje is csak félig lesz kész, ha 11 percig sütjük, akkor is folyósabb marad a sárgája, de a fehérje széle is szépen kirajzolódik. De az a legjobb, ha figyeljük, hogy semmiképpen ne szilárduljon meg a belseje.vaj
Egy evőkanál segítségével óvatosan emeljük ki a kész tojásokat úgy, hogy hagyjuk lecsepegni róluk a vizet. Azonnal tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors