Laktató bundás kalács vajon sütve – Édesen és sósan is mennyei

40330637 3077763 a9053850daf7c437419467d0651fbc29 wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szikkadt kalács egészen puhára sül a tojásbundában, vajon kisütve lesz tökéletes.

A bundás kenyér mindenki kedvence, egy pohár forró teával tökéletes reggeli étel. Igaz, nem diétás, hiszen a kenyér megszívja magát olajjal, de néha nagyon jólesik. Ha kicsit kísérletezni támadna kedved, akkor süsd sütőben. Sütheted tojásba forgatás után egyszerűen, de érdemes kipróbálni a rakott változatot is, amely olyan, mint egy melegszendvics. A sajttal-sonkával töltöttet persze készítheted olajban is. 

Ha szereted az édes és a sós íz találkozását, akkor próbáld ki ezt a receptet, amikor kalácsot bundázol be és sütsz ki. Ha a szombati barhesz nem fogy el a hét közepéig, akkor gyorsan hasznosítani tudod, de bármilyen fonott kalácsból elkészítheted. 

Olaj helyett használj vajat, sokkal puhább lesz tőle a kalács, és nem is fog tocsogni a zsiradékban. 

Bundás kalács

40330649 8ba6ba0f4d9a3f72566be3f9434f12b9 wm

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 szelet kalács
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál tej
  • 1 csipet
  • vaj (sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A kalácsot vágjuk a szokásosnál picit vastagabb szeletekre. A tojást egy kis tejjel és sóval verjük fel, tegyük bele a kalácsokat, és várjuk meg, amíg kicsit megszívják magukat. Melegítsük fel a vajat a serpenyőben, tegyük bele a kalácsszeleteket. Süssük mindkét oldalukat pár percig. Forrón, frissen tálaljuk. 

Fotó: Szász Eszter/Sóbors

Ezt is szeretjük