Bundázott ananászkarikák villámgyorsan: friss, de konzervgyümölcsből is finom lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha mindent bepaníroznál, itt egy izgalmas recept, a bundázott ananászkarika, tökéletes desszert.
A bundázás, majd bő zsiradékban sütés alapvetően húsoknál vagy zöldségeknél nagyon népszerű, de finoman szólva sem egészséges eljárás. Bundázni nagyon sokféleképpen tudsz, nem csak zsemlemorzsa létezik, itt mutatunk alternatívákat. A másik módszer, ha sűrű palacsintatésztába mártod a rántanivalót, és úgy sütöd ki olajban. Nemcsak sós ételt, hanem édeset, akár gyümölcsöt is tudsz bundázni, például almát fahéjas palacsintabundában. Banánt is bundázhatsz, ez lesz csak az igazi kalóriabomba.
Nagyon szeretem az ananászt, de így még nem próbáltam elkészíteni, pontosabban inkább megettem magában, mielőtt felhasználtam volna. Pedig ez az édes déligyümölcs húsok mellé is remek, például sertésszelettel készítve is isteni. No de bebundázva? Palacsintatésztában sütve egészen különleges íze lesz. Nem vagyok feltétlen híve a konzervváltozatnak, de ebben az esetben nyugodtan készítheted abból, rengeteg időt megspórolsz vele. Az eredeti receptben cukor is kerül a tésztába, de én nem javaslom, hisz a konzerv leve, sőt maga a gyümölcs is elég édes.
Bundázott ananászkarikák
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab ananász (konzerv vagy friss)
- 200 gramm liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 300 milliliter víz
- sütéshez olaj
Elkészítés:
Amennyiben friss ananásszal dolgozunk, pucoljuk meg és karikázzuk fel. Egy kevés lisztet szórjunk egy tányérba, majd forgassuk bele az ananászkarikákat. A konzervananászt alaposan csöpögtessük le.
Egy tálban keverjük csomómentesre a lisztet, a sütőport és a vizet. palacsintatészta sűrűségű masszát kell kapnunk, ha túl híg, tegyünk bele még lisztet, ha sűrű, akkor vizet. Mártsuk bele az ananászkarikákat, ügyelve, hogy mindenhol bevonja őket a massza.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és süssük meg az ananászkarikák mindkét oldalát. Egy-egy oldalt 2-3 percig süssünk, vagy ameddig aranybarnák nem lesznek.
Frissen tálaljuk, ízlés szerint porcukorral megszórva.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors