Édesburgonyachips házilag: egészséges nasi minimális olajjal
Ez a szuper ropogós édesburgonyachips air fryerben sül, és mérföldekkel jobb a bolti változatoknál.
A házilag készített chips mindig finomabb és egészségesebb alternatívája volt és lesz is a boltinak. Sőt, ma, amikor már egy forró levegős sütő is megfizethető áron elérhető, szinte minden akadály elhárulni látszik az utadból, hogy végre te is nekiállj egészségesebben nassolni.
Ezúttal a tél egyik jótékony terméséből, a céklából készíthetsz rögtön chipset, amihez csupán 4 hozzávaló és alig fél óra szükséges. A céklaszeletek pikáns ízéért pedig az egy éjszakán át tartó pác lesz a felelős.
Tudtad, hogy a céklachips hűtőben tárolva akár 6 hétig is eláll?
A céklákat alaposan mossuk meg, akár zöldségkefét is használhatunk hozzá, vagy egy mosogatószivacs érdesebbik oldalát.
A céklákat ezután töröljük szárazra, majd egy nagy késsel szeleteljük fel egészen vékonyra vagy gyaluljuk le.
Tegyük bele a felszeletelt céklákat egy tálba, majd adjuk hozzá a már felolvadt vajat, a sót és az apróra vágott kaprot, ami helyett természetesen petrezselymet is használhatunk.
Alaposan keverjük össze, majd tegyük be minimum egy éjszakára a hűtőbe.
Sütés előtt béleljük ki az air fryert sütőpapírral, majd tegyünk bele annyi céklát, amennyi szépen elterül benne, egy rétegben.
Süssük a chipset 150 fokon 22 percig.
A kész chipset tegyük tányérra, majd már fogyaszthatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu