Ropogós céklachips: air fryerben készül az egészséges nasi

2
Nyomtatás
ceklachips
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egészségesebb alternatívát keresel a bolti chipsek helyett? Jó hírünk van, ugyanis egy air fryer segítségével már te is könnyedén készíthetsz otthon ropogós céklachipset.

A házilag készített chips mindig finomabb és egészségesebb alternatívája volt és lesz is a boltinak. Sőt, ma, amikor már egy forró levegős sütő is megfizethető áron elérhető, szinte minden akadály elhárulni látszik az utadból, hogy végre te is nekiállj egészségesebben nassolni.

Ezúttal a tél egyik jótékony terméséből, a céklából készíthetsz rögtön chipset, amihez csupán 4 hozzávaló és alig fél óra szükséges. A céklaszeletek pikáns ízéért pedig az egy éjszakán át tartó pác lesz a felelős.

Tipp

Tudtad, hogy a céklachips hűtőben tárolva akár 6 hétig is eláll?

Céklachips

ceklachips

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 db cékla
  • 1.5 tk. vaj
  • 0.5 tk.
  • 2 tk. kapor
Recept idők

Elkészítés:

A céklákat alaposan mossuk meg, akár zöldségkefét is használhatunk hozzá, vagy egy mosogatószivacs érdesebbik oldalát.

A céklákat ezután töröljük szárazra, majd egy nagy késsel szeleteljük fel egészen vékonyra vagy gyaluljuk le.

Tegyük bele a felszeletelt céklákat egy tálba, majd adjuk hozzá a már felolvadt vajat, a sót és az apróra vágott kaprot, ami helyett természetesen petrezselymet is használhatunk.

Alaposan keverjük össze, majd tegyük be minimum egy éjszakára a hűtőbe.

Sütés előtt béleljük ki az air fryert sütőpapírral, majd tegyünk bele annyi céklát, amennyi szépen elterül benne, egy rétegben.

Süssük a chipset 150 fokon 22 percig.

A kész chipset tegyük tányérra, majd már fogyaszthatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon