Ropogós kelkáposztachips: minimális olajjal készül a nassolnivaló

Ropogós kelkáposzta-chips cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egészséges ropogtatnivaló akkor az igazi, ha jó fűszeres, ne félj az intenzív aromák használatától.

Chips nem csak krumpliból készülhet, más zöldségekből és gyümölcsökből is érdemes kipróbálni. Népszerű almából, cukkiniből vagy répából, mi pedig most egy kelkáposztásat mutatunk.

A kelkáposzta nagyon egészséges, ráadásul rengeteg fantasztikus étel kerülhet belőle az asztalra. Sőt még nassolnivaló is! A ropogós kelkáposztachips akkor a legjobb, ha jó fűszeres. A recept csak sóval is működik, de sokkal jobban jársz, ha megbolondítod frissen őrölt borssal, chilivel, fokhagymával, köménnyel, és még parmezán is mehet rá.

Ropogós kelkáposztachips

Ropogós kelkáposzta-chips ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej kelkáposzta
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • chilipehely ízlés szerint
  • fokhagyma-granulátum ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát szedjük leveleire, majd mossuk meg, és csepegtessük le. Ezután tépkedjük kis darabokra, a keményebb ereket, szárakat távolítsuk el.

A káposztadarabokat olívaolajjal alaposan forgassuk egybe.

Az olajos leveleket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy legyen a darabok között pici hely, ne fedjék egymást.

A kelkáposztadarabokat fűszerezzük sóval, borssal, chilivel, fokhagyma-granulátummal. Ezután toljuk 130 fokos sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre, félidőben forgassuk át.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük