Céklás ivólé tele vitaminnal: igazi téli immunerősítő

4
Nyomtatás
Ceklas-ivole-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a friss céklás ivólé az egyik legjobb formája a vitaminpótlásnak: a téli időszakban rendszeresen fogyaszd!

Ez a céklás ivólé legyen az első választásod, ha immunerősítőt keresel a téli hónapokra! Vitaminokban, antioxidánsokban és ásványi anyagokban gazdag, és amellett, hogy egészséges, nagyon finom is.

A cékla mellé ugyanis alma, sárgarépa és citromlé is kerül, amelyek egy frissítő kortyolnivalót eredményeznek. Az ivólé elkészítéséhez a legmegfelelőbb eszköz a zöldségcentrifuga, de ennek hiányában turmixgépet is használhatsz. Ebben az esetben a lepürésített keveréket szűrd át egy tiszta konyharuhán, vagy használj magtejkészítő zacskót.

Céklás ivólé

Ceklas-ivole

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 közepes cékla
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes alma
  • 0.5 közepes citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A céklát, a répát és az almát mossuk meg és vágjuk negyedekbe. (Ha turmixgépet használunk, akkor hámozzuk meg őket, és egész apróra daraboljuk.)

Tegyük zöldségcentrifugába, majd a citrom levét keverjük a kinyert lébe. Azonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon