Bőséges Cézár-saláta csirkemellel dúsítva: öntettel lesz igazán finom
A világ legismertebb salátája pirult csirkemelldarabokkal dúsítva készül, igazi tavaszváró fogás, mely nem terheli a gyomrot.
Ha a salátaszezon közeledtével nálad is egyre inkább előtérbe kerülnek a friss, könnyed és gyorsan összedobható zöldséges fogások, akkor ennek a receptnek garantáltan hasznát veszed. A klasszikus öntetet elsősorban Cézár-salátával érdemes keverni, azonban bármilyen más salátával vagy friss zöldséggel jól kombinálható.
Az eredeti változat görög joghurttal készül, hiszen ettől lesz igazán krémes, azonban ha mellőznéd a tejtermékeket, akkor a kókuszjoghurt is remek alternatíva lehet. Amit azonban nem érdemes belőle kihagyni, az a dijoni mustár, hiszen egy különleges, pikáns ízzel gazdagítja az összhatást.
Egy kisebb tálban keverjük össze valamennyi hozzávalót, és tetszés szerint ízesítsük sóval, borssal.
Keverjük salátához, a maradékot pedig tegyük jól záródó edénybe. Hűtőben 2-3 napig eláll.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu