Bőséges Cézár-saláta csirkemellel dúsítva: öntettel lesz igazán finom

cscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A világ legismertebb salátája pirult csirkemelldarabokkal dúsítva készül, igazi tavaszváró fogás, mely nem terheli a gyomrot.

Az eredeti Cézár-saláta pirult krutonnal, parmezánnal és mustáros öntettel készül, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne csavarni a megszokott felálláson, és új köntösben kínálni. Dobd fel grillezett hússal, paradicsommal, uborkával, de az öntettel is megéri játszani.

A feledhetetlen ízélmény érdekében a hús kapjon fűszeres ruhát, úgy nem lesz unalmas. Pácnak az eredeti Cézár-saláta öntetét is használhatod, úgy sokkal finomabb lesz. Ha még tartalmasabban kínálnád, keverj hozzá pirult kenyérkockákat is.

Cézár-saláta csirkemellel

csct

Hozzávalók 3 személyre

Saláta:

  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej római saláta, jégsaláta vagy fejes saláta

Öntet:

  • 2 dl tejföl
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál cukor
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A fűszereket (füstölt paprika, só, bors, fokhagymapor) keverjük össze a mustárral, olívaolajjal és a citromlével.

A csirkemellet kenjük be alaposan a kikevert páccal, majd serpenyőben vagy grillsütőben mindkét oldalán süssük aranybarnára.

A megsült csirkemellet ízlés szerint vágjuk fel.

A salátát mossuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint, forgassuk egybe a csirkemelldarabokkal.

Az öntet hozzávalóit keverjük össze, majd tálalásnál kínáljuk a saláta mellé a reszelt parmezánnal együtt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon