Így marad szaftos a sütőben sült csirkemell - Vajpuha lesz a hús
Három tippet is adunk, ha ezeket betartod, biztosan omlós és szaftos lesz a hús.
A natúr csirkemell egészséges, zöldségekkel kínálva alakbarát ebéd, ám egy idő után unalmas lehet. Épp ezért érdemes csípős pácban pihentetve készíteni a húst, mert úgy garantáltan ízletes lesz.
A csirkemell fő ízesítője a chiliszósz, mely lehet édes vagy csípős, vagy a kettő keverve, a lényeg, hogy a pác összeállításánál tartsd szem előtt a saját ízlésed. Ha szereted az erősebb ételeket, akkor mehet még rá a szószból. A húst tetszőleges vastagságúra szeleteld, de akár egészben is hagyhatod, csirkemell helyett pedig csirkecombbal is kipróbálhatod a receptet.
A fogás krumplis vagy rizses körettel kínálva is jólesik, de salátához is remekül illik, így diéta idején is szuper választás.
A chiliszószt keverjük össze a sóval, borssal, fokhagymával, olajjal, majd a csirkemellszeleteket mártsuk bele. Ebben a pácban hagyva tegyük hűtőbe legalább 30 percre, de egy éjszakát is pihenhet így a hús.
Ezután forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük készre a húst mindkét oldalán. (A sütési idő a hús méretétől is függ, oldalanként 5-10 perc).
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu