Csokis-mogyoróvajas banánkenyér: sütemény sosem volt még ilyen csalogató
Emeld új szintre a banánkenyeret, és készítsd el csokis-mogyoróvajas változatban! Nemcsak elképesztően finom, de mutatós is, így ünnepi alkalmakra is beillik.
Villámgyors recept szinte semmi munkával? Ezt az ázsiai tésztaételt kötelező kipróbálnod, ha kedveled a pikáns ízeket! Amíg kifő a tészta, elkészül a szósz is, csak össze kell melegíteni a hozzávalókat, és tálalhatod is!
A különleges szósz alapját a mogyoróvaj képezi, ezt fokhagyma és gyömbér ízesíti, de nem hiányozhat belőle az ázsiai konyhában klasszikusnak számító szójaszósz és szezámolaj sem. Mivel egy elég erőteljes ízű és sűrű szósz lesz a végeredmény, vízzel érdemes picit hígítani, illetve egy kevés mézet is ajánlott keverni bele, hogy ellensúlyozd az alapanyagok sósságát.
A tésztát főzzük meg a csomagoláson írtak szerint.
Amíg fő, a fokhagymát pucoljuk meg, majd reszeljük le vagy vágjuk nagyon finomra. Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, dobjuk rá a fokhagymát, majd fél-1 percig pirítsuk, vigyázzunk, nehogy megégjen. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért is, azzal is pirítsuk 1 percig.
Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót: ha túl sűrű, több vizet is keverhetünk bele. Melegítsük össze, majd kóstoljuk meg, ha szeretnénk, mehet bele 1-2 evőkanál chiliszósz, de a méz mennyisége is megemelhető.
A szószt húzzuk le a tűzről, majd forgassuk egybe a tésztával.
Mogyoróval és zöldhagymával megszórva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu