
Krémes fehér csokis-citromos sajttorta - Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá
A fehér csoki édessége és a citrom enyhén savanykás íze tökéletesen kiegészíti egymást ebben a krémes sajttortában.
A sajttorta kedvelt desszert, amit többféle recept szerint kipróbálhatsz. A finomság készülhet sütés nélkül, kekszes alappal, de sütőbe tolva is. Mi most egy sütőben készült változatot ajánlunk, amit pofonegyszerű elkészíteni. A finomságot citromkrémmel dúsítjuk, és érdemes bogyós gyümölcsökkel dekorálni, úgy igazán elbűvölő.
A formát gondosan csomagold körbe alufóliával, mivel gőzfürdőben kell sütni, és így a tepsibe öntött víz biztosan nem folyik bele a formába.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, vagy vajazzuk ki. Ezután kívülről csomagoljuk alufóliába.
A tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot.
A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a citromkrémet. Ha kihűlt, keverjük hozzá a tojássárgáját, cukrot és a mascarponét, utána óvatosan, spatulával forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot.
A masszát simítsuk az előkészített tortaformába.
A formát helyezzük magas falú tepsibe, és öntsük körbe annyi forró vízzel, amennyi félig ellepi a formát. Ezután toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig, utána csökkentsük a hőt 160 fokosra, és süssük még 5-10 percig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu