Citromos japán sajttorta 5 hozzávalóból: a világ legpuhább süteménye

3
Nyomtatás
Citromos japán sajttorta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szép magasra emelkedett japán sajttorta a citrom kellemes zamatával hódít. A csodaszép desszert alig valamiből készül.

A sajttorta kedvelt desszert, amit többféle recept szerint kipróbálhatsz. A finomság készülhet sütés nélkül, kekszes alappal, de sütőbe tolva is. Mi most egy sütőben készült változatot ajánlunk, amit pofonegyszerű elkészíteni. A finomságot citromkrémmel dúsítjuk, és érdemes bogyós gyümölcsökkel dekorálni, úgy igazán elbűvölő.

Amire figyelj!

A formát gondosan csomagold körbe alufóliával, mivel gőzfürdőben kell sütni, és így a tepsibe öntött víz biztosan nem folyik bele a formába.

Citromos japán sajttorta

Citromos japán sajttorta

Hozzávalók x cm-es formához 24 cm átmérőjű formához

  • 3 darab tojás
  • 100 g fehér csoki
  • 2 evőkanál citromkrém
  • 2 evőkanál cukor
  • 12 dkg mascarpone
  • kevés vaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, vagy vajazzuk ki. Ezután kívülről csomagoljuk alufóliába.

A tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot.

A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a citromkrémet. Ha kihűlt, keverjük hozzá a tojássárgáját, cukrot és a mascarponét, utána óvatosan, spatulával forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot.

A masszát simítsuk az előkészített tortaformába.

A formát helyezzük magas falú tepsibe, és öntsük körbe annyi forró vízzel, amennyi félig ellepi a formát. Ezután toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig, utána csökkentsük a hőt 160 fokosra, és süssük még 5-10 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon