Citromos-kakukkfüves dresszing: így minden falatban ott van a nyár

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Színében és ízében is a nyarat és a napsugarakat idézi meg ez a frissítő dresszing, amit számtalan fogáshoz felhasználhatunk. 

Az öntetbe apróra darabolt citrom, friss citromlé, fokhagyma és friss kakukkfű kerül, amit az édes-sós olívaolaj fog össze. Elképesztően könnyű és üde ez a dresszing, minden nehéz fogást feldob.

Mi mindenhez jó?

Bár az önteteket általában salátákhoz használjuk - nem véletlenül -, érdemes kipróbálni más ételek mellé is. Nagyon jól passzol például:

  • grillhúsok mellé,
  • sült zöldségekhez,
  • mártogatósnak, például garnélához,
  • quinoába, rizsbe keverve,
  • majonézbe - csodálatos aiolit kapunk.

A citrom

Mivel a citrom nemcsak lé formájában, hanem héjastól is belekerül a lébe, ezért fontos, hogy bio, kezeletlen héjút válasszunk. Ha mégsem sikerül, nagyon alaposan mossuk meg, áztassuk szódabikarbónás oldatba.  

Citromos-kakukkfüves dresszing

salátadresszingrecept

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 darab citrom
  • 0.25 bögre citromlé
  • 1 teáskanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
  • 1 evőkanál kakukkfű (friss)
  • 0.5 bögre extra szűz olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A citromot alaposan mossuk meg. Vágjuk le a két végét, majd vékonyan szeleteljük össze, a magokat vegyük ki belőle. Végül daraboljuk apróra a vékony citromszeleteket, majd tegyük őket egy befőttesüvegbe.

A fokhagymát zúzzuk össze, a kakukkfüvet aprítsuk össze.

Tegyünk minden hozzávalót a befőttesüvegbe, és alaposan rázzuk őket össze. Készen is vagyunk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük