10 szuper recept a nyári grillszezonhoz: grillételek, zöldségek, pácok, fűszerek
Nincs is annál jobb, mint amikor a legfinomabb grillételek illata száll a nyári levegőben.
Ha szereted az amerikai káposztasalátát, de időnként belecsempésznél valami újdonságot, akkor próbáld ki ezt a citrommal készülő változatát. Az elkészítése nem vesz igénybe több időt, azonban a végeredmény egy izgalmasabb, citrusos aromájú saláta lesz.
Mivel a recepthez a citrom héjára is szükséged lesz, ezért válassz belőle biováltozatot. A citrusok héját nagyon erős vegyszerekkel kezelik, amelyeket a gyümölcsök magukba szívnak, így az elfogyasztásukkal sokat árthatsz az egészségednek. Éppen ezért mindig keresd a kezeletlen héjú termékeket.
Tegyük a káposztát és a répát egy nagy salátástálba.
Egy kisebb tálkában keverjük össze a majonézt, a sót, a cukrot, a citrom levét és héját, öntsük a káposztára, és alaposan forgassuk egybe.
Akár azonnal fogyaszthatjuk, azonban akkor lesz a legjobb, ha az ízeknek hagyunk egy kevés időt összeállni. Apróra vágott metélőhagymával vagy zöldhagymával kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu