Káposztasaláta másképp: citromhéj kerül a krémes szószba

12
Nyomtatás
Citromos-kaposztasalata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Készítsd el az ikonikus amerikai káposztasalátát egy kis csavarral: citromlé és reszelt citromhéj teszi aromássá.

Ha szereted az amerikai káposztasalátát, de időnként belecsempésznél valami újdonságot, akkor próbáld ki ezt a citrommal készülő változatát. Az elkészítése nem vesz igénybe több időt, azonban a végeredmény egy izgalmasabb, citrusos aromájú saláta lesz.

Mivel a recepthez a citrom héjára is szükséged lesz, ezért válassz belőle biováltozatot. A citrusok héját nagyon erős vegyszerekkel kezelik, amelyeket a gyümölcsök magukba szívnak, így az elfogyasztásukkal sokat árthatsz az egészségednek. Éppen ezért mindig keresd a kezeletlen héjú termékeket.

Citromos káposztasaláta

Citromos-kaposztasalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 0.5 fej fehér káposzta csíkokra vágva (kb. 500 g)
  • 2 közepes sárgarépa lereszelve
  • 75 g vegán majonéz
  • 0.75 tk.
  • 30 g cukor
  • 0.5 közepes biocitrom reszelt héja
  • 50 ml friss citromlé (2-3 közepes citromból)
  • 2 ek. metélőhagyma vagy zöldhagyma apróra vágva (opcionális a díszítéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a káposztát és a répát egy nagy salátástálba.

Egy kisebb tálkában keverjük össze a majonézt, a sót, a cukrot, a citrom levét és héját, öntsük a káposztára, és alaposan forgassuk egybe.

Akár azonnal fogyaszthatjuk, azonban akkor lesz a legjobb, ha az ízeknek hagyunk egy kevés időt összeállni. Apróra vágott metélőhagymával vagy zöldhagymával kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon