Citromos-mákos muffin tojásmentesen: egyszerű kevert tészta az alapja

3
Nyomtatás
Citromos-makos-muffin-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egyszerű kevert tésztás citromos-mákos muffin tojásmentesen készül, és tökéletes harapnivaló egész napra.

A citrom és a mák kombinációja nem új keletű, szuperül kiegészítik egymást kevert tésztás süteményekben, sőt a páros tortaként is megállja a helyét. Ez a citromos-mákos muffin tojásmentesen készül, így a süti nemcsak egyszerű és finom, de számos diétába is beilleszthető.

A puha nasi tökéletes gyorsan összedobható, utolsó pillanatos desszertnek, de a reggeli kávéd mellé is fogyaszthatod. A megadott mennyiségek 12 darab nagyobb méretű muffinformához elegendőek.

Citromos-mákos muffin tojásmentesen

Citromos-makos-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 300 g finomliszt
  • 3 ek. darált mák
  • 1.5 tk. sütőpor
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 0.5 tk.
  • 150 g cukor
  • 200 g kókuszjoghurt
  • 200 ml szójaital vagy más növényi ital
  • 100 ml olaj
  • 3 ek. friss citromlé
  • 1 közepes biocitrom reszelt héja
  • 2 tk. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Mérjük egy közepes tálba a száraz hozzávalókat (liszt, mák, sütőpor, szódabikarbóna, só, cukor).

Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat (kókuszjoghurt, szójaital, olaj, citromlé, citromhéj, vaníliakivonat), és keverjük össze a lisztes alappal.

Kanalazzuk a masszát sütőpapírral kibélelt muffinsütőbe, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 25-30 perc alatt süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük.

10 percig hagyjuk a formában hűlni, majd szedjük hűtőrácsra, és teljes kihűlés után fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon