Kényeztető banánkenyérmuffin: fahéjjal és csokidarabokkal az igazi
A pihe-puha, illatos banánkenyeret muffinformában is megsütheted, így ráadásul sokkal gyorsabban elkészül.
A citrom és a mák kombinációja nem új keletű, szuperül kiegészítik egymást kevert tésztás süteményekben, sőt a páros tortaként is megállja a helyét. Ez a citromos-mákos muffin tojásmentesen készül, így a süti nemcsak egyszerű és finom, de számos diétába is beilleszthető.
A puha nasi tökéletes gyorsan összedobható, utolsó pillanatos desszertnek, de a reggeli kávéd mellé is fogyaszthatod. A megadott mennyiségek 12 darab nagyobb méretű muffinformához elegendőek.
Mérjük egy közepes tálba a száraz hozzávalókat (liszt, mák, sütőpor, szódabikarbóna, só, cukor).
Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat (kókuszjoghurt, szójaital, olaj, citromlé, citromhéj, vaníliakivonat), és keverjük össze a lisztes alappal.
Kanalazzuk a masszát sütőpapírral kibélelt muffinsütőbe, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 25-30 perc alatt süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük.
10 percig hagyjuk a formában hűlni, majd szedjük hűtőrácsra, és teljes kihűlés után fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu