Villámgyors citromos spagetti: a parmezán és a főzővíz a lelke

3
Nyomtatás
citromos-spagetti4
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Üde, friss, könnyed tésztaételt keresel, ami 20 percen belül készen is van? Ez a citromos spagetti a tökéletes választás!

A minimalista olasz fogásoknak se szeri, se száma, pár egyszerű hozzávalóból is csodás ételt tesznek az asztalra. Ilyen a pasta al limone is, vagyis a citromos tészta, amelyben a citrus frissessége dominál, és olyan alapanyagokkal egészül ki, mint a petrezselyem vagy a parmezán.

Hogy szószos legyen a tészta, a főzővizét használjuk, ez sűríti és krémesíti a levet, nem lesz hiányérzeted, nem szükséges hozzá se tejszín, se más. Éppen ezért nem nehezíti el a gyomrodat sem, könnyed és üde fogást tálalhatsz, ráadásul 20 percen belül.

Citromos-parmezános spagetti

citromos-spagetti3

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g spagetti
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 2 ek. friss, aprított petrezselyem
  • 1 db biocitrom
  • 30 g parmezán
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós, nem túl bő, lobogó vízben főzzük al dentére. Ha kész, szűrjük le, de a főzővizéből tegyünk félre 1 bögrényit.

Közben a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le a parmezánnal és a citrom héjával együtt, a citrom levét pedig facsarjuk ki.

Egy mélyebb, szélesebb serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd dobjuk bele a fokhagymát, fél perc múlva pedig a citromhéjat és -levet is. Öntsük fel a félretett főzővíz felével, majd keverjük bele a parmezánt és a petrezselymet is, főzzük össze a szószt.

Forgassuk bele a megfőtt spagettit, és ha még szükséges, főzővízzel krémesítsük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Rögtön kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon