Könnyed, tavaszi spárgakrémleves: citrom teszi üdévé

Spargakremleves-citrommal
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A spárgából készült krémleves könnyed, selymes és vitamindús, és a citromtól lesz nagyon frissítő.

Ha már minden spárgás receptet kipróbáltál, akkor a vitamindús zöldségből készítsd el ezt a frissítő, citromos krémlevest is. A spárga mellett póréhagymától és krumplitól lesz tápláló, és ha egy tartalmasabb fogás vele a célod, akkor kínálj mellé pirítóst, vagy ezt a ropogós fokhagymás krutont.

A leves érdekessége, hogy attól függően lesz egészen világos színű vagy élénkzöld, hogy milyen színű spárgát használsz hozzá. Bármelyiket is választod, az a leves ízén nem változtat: ugyanolyan üde, citrusos és selymes lesz, és pillanatok alatt elfogy majd.

Citromos spárgakrémleves

Spargakremleves-citrommal-c

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g spárga (fehér vagy zöld)
  • 1 nagy póréhagyma vékonyan felkarikázva (csak a fehér és világoszöld részek)
  • 3 ek olívaolaj
  • 50 g liszt
  • 2 tk cukor
  • 1 tk
  • 0.25 tk bors
  • 0.25 tk őrölt szerecsendió
  • 250 g krumpli meghámozva, felkockázva
  • 800 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 200 ml kókuszkrém vagy más növényi főzőkrém
  • 0.5 db citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát tisztítsuk meg az itt leírtak szerint, daraboljuk 2-3 cm-es darabokra, és tegyük félre.

Az olívaolajon pirítsuk 2 percig a póréhagymát, majd szórjuk rá a lisztet, a cukrot, a sót, a borsot és a szerecsendiót, és alaposan keverjük el, hogy a póréhagymát mindenhol befedje.

Adjuk hozzá a krumplit és a spárgát, folyamatosan keverve, közepes hőfokon 1-2 percig pirítsuk, majd több részletben adjuk hozzá az alaplevet (vagy vizet), és keverjük csomómentesre.

Fedő alatt főzzük 15 percig, vagy amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. Adjuk hozzá a kókuszkrémet és a citromlevet, vegyük le a tűzről, és botmixerrel dolgozzuk selymesre.

Még melegen tálaljuk, pirítóssal vagy házi krutonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük