Könnyed, tavaszi spárgakrémleves: citrom teszi üdévé
A spárgából készült krémleves könnyed, selymes és vitamindús, és a citromtól lesz nagyon frissítő.
Ha már minden spárgás receptet kipróbáltál, akkor a vitamindús zöldségből készítsd el ezt a frissítő, citromos krémlevest is. A spárga mellett póréhagymától és krumplitól lesz tápláló, és ha egy tartalmasabb fogás vele a célod, akkor kínálj mellé pirítóst, vagy ezt a ropogós fokhagymás krutont.
A leves érdekessége, hogy attól függően lesz egészen világos színű vagy élénkzöld, hogy milyen színű spárgát használsz hozzá. Bármelyiket is választod, az a leves ízén nem változtat: ugyanolyan üde, citrusos és selymes lesz, és pillanatok alatt elfogy majd.
Citromos spárgakrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g spárga (fehér vagy zöld)
- 1 nagy póréhagyma vékonyan felkarikázva (csak a fehér és világoszöld részek)
- 3 ek olívaolaj
- 50 g liszt
- 2 tk cukor
- 1 tk só
- 0.25 tk bors
- 0.25 tk őrölt szerecsendió
- 250 g krumpli meghámozva, felkockázva
- 800 ml zöldségalaplé vagy víz
- 200 ml kókuszkrém vagy más növényi főzőkrém
- 0.5 db citrom leve
Elkészítés:
A spárgát tisztítsuk meg az itt leírtak szerint, daraboljuk 2-3 cm-es darabokra, és tegyük félre.
Az olívaolajon pirítsuk 2 percig a póréhagymát, majd szórjuk rá a lisztet, a cukrot, a sót, a borsot és a szerecsendiót, és alaposan keverjük el, hogy a póréhagymát mindenhol befedje.
Adjuk hozzá a krumplit és a spárgát, folyamatosan keverve, közepes hőfokon 1-2 percig pirítsuk, majd több részletben adjuk hozzá az alaplevet (vagy vizet), és keverjük csomómentesre.
Fedő alatt főzzük 15 percig, vagy amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. Adjuk hozzá a kókuszkrémet és a citromlevet, vegyük le a tűzről, és botmixerrel dolgozzuk selymesre.
Még melegen tálaljuk, pirítóssal vagy házi krutonnal fogyasszuk.
-
2024-04-29 10:16:01
-
2024-04-27 09:28:02
-
2024-04-26 07:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!