
Tartalmas csirkesaláta főtt tojással: joghurtos öntettől krémes
Kevés munkával készül ez a laktató csirkesaláta, amelyben zöldbab és főtt tojás gazdagítja az alapot, a joghurtos öntet pedig felteszi az i-re a pontot.
Itt a nyár, kezdődik a salátaszezon. Ilyenkor népszerűek főételként és köretként a különböző saláták: mi most egy igazán különleges csirkesaláta-receptet ajánlunk, amit nyugodtan tovább is álmodhatsz.
Ebbe a receptbe főtt csirkehús kerül, de nyugodtan kipróbálhatod grillezett, vagy forró levegős sütőben készített húsokkal is. A különleges salátába érdemes ropogós elemet is csempészni, jelen esetben a kenyérkockák és a lila hagyma felelnek ezért. Kerülhet bele zellerzöld vagy pirított dió, mandula, esetleg napraforgómag. Ha pedig még egy kis frissességet csempésznél bele, akkor citromlevet is adj a salátához.
A csirkemellet tegyük fel főni annyi vízben, amennyi ellepi 50-60 percre. A főzővízhez adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, szemes borsot és a babérlevelet.
Az elkészült húst vágjuk fel tetszés szerint, majd tegyük salátástálba.
A kenyeret kockázzuk fel tetszés szerint, majd dobjuk sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg kevés olajjal, és toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre.
A mézet keverjük hozzá a joghurthoz.
A cseresznyét mossuk meg és magozzuk ki, majd adjuk a húshoz a finomra vágott lila hagymával és kenyérkockákkal együtt. Ezután forgassuk hozzá a joghurtot, sót és borsot.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu