Fűszeres, csicseriborsós raguval töltött édesburgonya: laktató, tápláló ebéd

4
Nyomtatás

Nem csak nagyon mutatós, isteni finom is a csicseriborsós raguval töltött édesburgonya, amelyre a pirult koktélparadicsom és a feta sajt teszik fel a koronát.

Az édesburgonya remek alapanyag, hiszen nemcsak finom, de gazdag vitaminokban is, és a töltelék, amelyet csicseriborsóval, paradicsommal és feta sajttal egészítünk ki, szintén isteni és tápláló is.

A töltött édesburgonyát ízlés szerint variálhatod, például kipróbálhatod a csicseriborsó helyett a sült padlizsánt vagy a quinoát. A feta sajt helyett pedig egyéb sajtokkal is kísérletezhetsz. Természetesen a húst fogyasztók darált hússal és főtt csirkemellel is elkészíthetik. 

A kész töltött burgonyát friss salátával vagy akár egy könnyű joghurtos öntettel tálald!

Csicseriborsós raguval töltött édesburgonya

toltott-edes-krumpli

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 db édesburgonya
  • 1 db csicseriborsó-konzerv
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g koktélparadicsom
  • 1 tk. oregánó
  • 120 g paradicsomos pesztó
  • 0.5 tk. bors
  • 1 tk.
  • 50 g feta sajt
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát tisztítsuk meg, egy villa segítségével szurkáljuk meg, helyezzük egy tepsibe, és süssük 180 fokon 40-45 perc alatt puhára. 

Amíg sül, készítsük el  a tölteléket. A csicseriborsót helyezzük egy tepsibe, fűszerezzük pirospaprikával, majd süssük ropogósra 10-12 perc alatt 180 fokon.

A szószhoz olívaolajon pirítsuk meg a reszelt fokhagymát, ezután az egész koktélparadicsomokat adjuk hozzá, és fűszerezzük oregánóval. Ismét pirítsuk pár percig, és öntsük fel a pesztóval. Kevergetés mellett főzzük 5 percig.

Keverjük a paradicsomos töltelékhez a sült csicseriborsót, majd fűszerezzük sóval és borssal. 

A puha édesburgonyákat finom mozdulatokkal vágjuk ketté, töltsük bele a ragut, végül szórjuk meg feta sajttal. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon