
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
A krumplipörkölt egyszerű, mégis nagyszerű étel, igazi tunkolós hazai fogás, ami után biztos, hogy nem maradsz éhes.
A paprikás krumpli a hazai gasztronómia hagyományos kedvencei közé tartozik. Ez egy szaftos, finom fogás, amit háztartásonként eltérően készítenek. Mi most egy nagyon egyszerű receptet ajánlunk, melyben csípős paprikakrém adja meg az étel karakterét.
A paprikás krumpli jó szaftosan és csípősen az igazi. A szaft titka a sok hagyma, a tüzes ízről pedig a csípős paprikakrém gondoskodik. Persze máshogy is pikánssá varázsolhatod: adj az ételhez finomra aprított hegyes erős paprikát, chilipaprikát vagy jalapeñót. Ha pedig nagyon bátor vagy, akkor mindhárom fajtával feldobhatod!
A receptben virslivel ajánljuk, de helyette kolbászt is használhatsz. A legjobb, ha valamilyen csípősebb fajtát választasz, úgy még pikánsabb ízben élvezheted!
A krumplit pucoljuk meg, utána mossuk meg, majd vágjuk egyforma méretű kockákra. Ezután áztassuk annyi hideg vízbe, amennyi ellepi, így nem fog megbarnulni.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra. A virslit tetszés szerint karikázzuk fel.
Egy magas falú edényben forrósítsunk kevés olajat vagy zsírt, majd dobjuk rá az előkészített hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, majd a lecsepegtetett krumplikockákat.
A krumplit pirítsuk 3-4 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal és ételízesítővel. Ezután a vizet is keverjük hozzá a csípős paprikakrémmel együtt.
A paprikás krumplit félig lefedve főzzük készre 25-30 perc alatt, az utolsó 5 percben adjuk hozzá a karikákra vágott virslit. (Addig főzzük, míg a krumpli megpuhul, a szaftja sűrű lesz. Az elfőtt vizet szükség szerint pótoljuk.)
Az elkészült fogás mellé kínáljunk friss kenyeret és savanyúságot.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu