Filléres, csípős paprikás krumpli: jó sűrű a szaftja

2
Nyomtatás
Csípős paprikás krumpli cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tunkolós fogás eteti magát, olyan finom! Kínálj mellé ropogós kenyeret, savanyúságot vagy valamilyen salátát.

A paprikás krumpli a hazai gasztronómia hagyományos kedvencei közé tartozik. Ez egy szaftos, finom fogás, amit háztartásonként eltérően készítenek. Mi most egy nagyon egyszerű receptet ajánlunk, melyben csípős paprikakrém adja meg az étel karakterét.

Így is lehet!

A paprikás krumpli jó szaftosan és csípősen az igazi. A szaft titka a sok hagyma, a tüzes ízről pedig a csípős paprikakrém gondoskodik. Persze máshogy is pikánssá varázsolhatod: adj az ételhez finomra aprított hegyes erős paprikát, chilipaprikát vagy jalapeñót. Ha pedig nagyon bátor vagy, akkor mindhárom fajtával feldobhatod!

A receptben virslivel ajánljuk, de helyette kolbászt is használhatsz. A legjobb, ha valamilyen csípősebb fajtát választasz, úgy még pikánsabb ízben élvezheted!

Csípős paprikás krumpli

Csípős paprikás krumpli ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg krumpli
  • 3 fej hagyma
  • 150 g virsli
  • kevés olaj vagy zsír
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • opcionális ételízesítő
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál csípős paprikakrém
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg, utána mossuk meg, majd vágjuk egyforma méretű kockákra. Ezután áztassuk annyi hideg vízbe, amennyi ellepi, így nem fog megbarnulni.

A megtisztított hagymát vágjuk finomra. A virslit tetszés szerint karikázzuk fel.

Egy magas falú edényben forrósítsunk kevés olajat vagy zsírt, majd dobjuk rá az előkészített hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, majd a lecsepegtetett krumplikockákat.

A krumplit pirítsuk 3-4 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal és ételízesítővel. Ezután a vizet is keverjük hozzá a csípős paprikakrémmel együtt.

A paprikás krumplit félig lefedve főzzük készre 25-30 perc alatt, az utolsó 5 percben adjuk hozzá a karikákra vágott virslit. (Addig főzzük, míg a krumpli megpuhul, a szaftja sűrű lesz. Az elfőtt vizet szükség szerint pótoljuk.)

Az elkészült fogás mellé kínáljunk friss kenyeret és savanyúságot.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon