Fűszeres, egyserpenyős csirkecomb vajpuhára sütve: a körettel együtt készül
Az ízletes fogás teljes egészében a gáztűzhelyen készül el, nem kell bekapcsolni hozzá a sütőt, ráadásul egy edényt fogsz csak összekoszolni.
A csirke legszaftosabb része a combja, melyből szuper fogásokat lehet az asztalra tenni. Az én kedvenc csirkecombos receptemmel alig van munka, csak be kell pácolni a húst, a pihentetés után a sütő végzi a többit.
A csirkecomb szereti a fűszereket, jól áll neki az egyszerű só, bors, fokhagyma ízesítés, a mediterrán ízvilág, vagy épp az ázsiai fűszerek. Az ízek kialakításánál vedd figyelembe az ízlésed: én tüzes fürdőbe dobtam a combokat, majd vajpuhára sütöttem őket. A paprika zamata remekül éreztette magát, nem volt túl csípős, inkább kellemesen pikáns. Ez az étel remek választás hétköznap esti vacsorára, amikor siet az ember, nincs kedve vagy ideje főzni. Előző nap csak összekészíted, majd másnap a sütő végzi a munkát.
A fűszereket és a paprikakrémet mérjük keverőtálba, majd adjunk hozzájuk kevés olajat (6-8 evőkanál, de több is lehet), és keverjük simára. Ezután a combokat forgassuk meg a pácban, alaposan masszírozzuk bele a húsba.
A bepácolt húst fedjük le fóliával, és egy éjszakára helyezzük hűtőbe, majd másnap toljuk 180 fokos sütőbe, és 40 perc alatt süssük készre.
Erre figyelj:
- A húst folyamatosan ellenőrizd, hogy kellően megpuhult-e. A sütési idő függ a hús méretétől és a sütő erejétől is.
- Félidőnél fordítsd meg a combokat.
- Ha szükséges, akkor locsold még meg olajjal sütés előtt/közben.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu