Ízletes fasírt aranybarna bundában: a masszába sárgarépa is kerül
A zsemlemorzsába forgatott fasírtgolyó masszája a sárgarépától és dinsztelt hagymától lesz igazán ízletes. Érdemes kipróbálni főzelék mellé, vagy szendvics is készülhet belőle.
A csirkefasírt szaftos és nagyon ízletes, nem szokványos ízesítőkkel készül, mint amilyen a gyömbér, a szójaszósz vagy a Worcestershire-szósz. A húsmasszába finomra darált zabpehely is kerül, de helyette akár zsemlemorzsát is használhatsz.
A különleges fasírt bármilyen körettel jól működik, és még szendvics is készülhet belőle. Szendvics formájában érdemes házi pékáruba pakolni a húslabdákat: próbáld ki például ezzel a vietnámi bagettel, sok zöldséggel gazdagítva.
A fasírt sütőbe tolva pirul, de forró levegős sütőben is elkészítheted 200-220 fokon 20-25 perc alatt. A finomság serpenyőben is süthető. Ha nem kerül a húsgolyókra zsemlemorzsa, akkor leheletnyi olajon piruljon, ha pedig zsemlemorzsával készül, akkor bő olajban is sülhet.
A hagymát vágjuk finomra. A darált húshoz keverjük hozzá a sót, borsot, fokhagymát, hagymát, fűszerpaprikát, gyömbért, szójaszószt, Worcestershire-szószt, tojást és a zabpelyhet.
A bekevert masszából formázzunk tetszőleges golyókat, majd a húslabdákat forgassuk meg zsemlemorzsában. Sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsire, fújjuk le olajjal, majd toljuk 175 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre. (Félidőnél fordítsuk meg őket.)
Fotó: Getty Images
@sobors.hu