Nem terheli a gyomrot és nagyon finom: vajpuha csirkemell friss salátával kínálva

csscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csirkemellet mindenki szereti, rengeteg változatos étel készülhet belőle, melyeket diéta alatt is fogyaszthatsz.

A csirkemell zsírszegény, a szervezet számára fontos aminosavakat tartalmaz, fehérjében gazdag. Ha épp fogyókúrázol, akkor is bátran fogyaszthatod, persze ne rántott húst készíts belőle! A legtöbben diéta idején főzve vagy párolt formában kínálják, de grillezve vagy kevés olajon megsütve is kipróbálhatod. A hús mellé kínálj friss salátát.

Így süsd a húst

Ha fogyókúrázol, a hús bőrét mindig távolítsd el. Ha fontos számodra az egészséges életmód, akkor feltétlen szerezz be egy tapadásmentes serpenyőt, melyben olaj hozzáadása nélkül is készülhet az ebéd. Egy ilyen serpenyő nem olcsó, de hosszú ideig kiszolgál, sokkal finomabb a benne készült étel, és az egészségedet is támogatod vele.

Különleges serpenyő hiányában a húst szeleteld fel, majd egy leheletnyi olajon táncoltasd meg, vigyázva, ne süljön túl, mert akkor száraz lesz. Egészben is pirulhat, de ha így sütnéd, akkor a forró serpenyőbe önts 2-3 evőkanál olajat, utána jöhet a csirkemell. A húst 1 percig süsd az egyik oldalán, majd fordítsd meg, utána a másik oldalán is pirítsd, majd ismételd ezt addig, amíg kérgesre sül. A sütési idő a csirkemell méretétől függ, kisebb darabnál 5-6 perc, nagyobbnál 12 vagy kicsivel több ideig is tarthat. Ezután a húst told 160 fokosra előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig.

Bátran fűszerezz

A fűszerekkel csak bátran, dobd fel fokhagymával vagy friss kakukkfűvel, rozmaringgal, amivel csak szeretnéd.

Csirkemell friss salátával

cssct

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 2 darab csirkemellfilé
  • kevés olaj (opcionális)
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 fej jégsaláta
  • 30 dkg paradicsom
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 darab kígyóuborka
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalán süssük aranybarnára, közben fűszerezzük sóval és borssal.

A zöldségeket pucoljuk meg, majd ízlés szerint vágjuk fel, kínáljuk a pirosra sült hús mellé.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon