Tartalmas portugál csirkeragu: szaftos egytálételt mutatunk
A portugál csirkeragu titka a fűszeres pácban és a grillezett, füstös ízű pritaminpaprikában rejlik.
Az ázsiai fűszerekkel készült fogás megalkotása nem nehéz, ráadásul tartalmas és ízletes, amely a család minden tagjának ízleni fog.
A serpenyőben pirult hús mellé sárgarépa és brokkoli kerül. A zöldségeket elő kell főzni, mielőtt a csirkemellel egybeforgatnád, úgy hamarabb elkészül, és roppanós textúrában élvezhetők az egészséges hozzávalók. A fogást bátran tovább gazdagíthatod, elfér benne finomra aprított újhagyma és pirított szezámmag is.
A húst vágjuk vékony csíkokra. Ezután sóval, borssal, fokhagymával, gyömbérrel, chilivel, édes-savanyú szósszal, szezámolajjal és étkezési keményítővel forgassuk egybe.
A sárgarépát pucoljuk és mossuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.
A brokkolit szedjük rózsáira és mossuk meg.
Az előkészített zöldségeket dobjuk forrásban lévő sós vízbe, és főzzük 4-6 percig.
Az előkészített húst a szafttal együtt, kevés olajon pirítsuk fehéredésig. Ezután forgassuk hozzá a zöldségeket (sárgarépa, brokkoli). Az ételt kóstoljuk meg, majd szükség szerint ízesítsük.
A kész fogást rizzsel kínáljuk.
Fotók: Botos Claudia/Sóbors