Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: pikáns fűszerek teszik izgalmassá

Csirkemell sajttal és spenóttal töltve cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csirkemell, spenót és sajt találkozik ebben a csodás receptben, ami garantáltan elnyeri az egész család tetszését.

A töltött csirkemell egyszerűen összedobható. A húsnak sokféle töltelék jól áll, lehet az paradicsomos vagy sajtos, de sokféle zöldség, fűszerek és még sonka is elfér benne. A töltött csirkemell bundát is kaphat, majd bő olajban aranybarnára sütheted, így már töltött rántott húst kínálhatsz a családnak. 

Az alábbi csirkemell feta sajttal, mozzarellával, krémsajttal és spenóttal töltve csábít, így készítve valami fantasztikus. Lehet azonban még bőven fokozni az ízélményt, keverhetsz a töltelékbe néhány darab aszalt paradicsomot vagy olajban eltett paprikát. Ezektől a pluszoktól még fenségesebb a fogás.

Csirkemell sajttal és spenóttal töltve

Csirkemell sajttal és spenóttal töltve ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 200 g spenót
  • 100 g feta sajt (morzsolt)
  • 100 g mozzarella (reszelt)
  • 2 evőkanál krémsajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

Először a tölteléket készítsük el: a spenótot mossuk meg, majd tetszés szerint daraboljuk fel. Ezután adjuk hozzá a feta sajtot, mozzarellát és a krémsajtot. Az egészet alaposan keverjük össze.

A sót, borsot, fokhagyma-granulátumot és Cayenne-borsot fogassuk egybe.

A húst óvatosan kezdjük el félbevágni úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, a tölteléket bele tudjuk kanalazni. Mielőtt a tölteléket a húsba tennénk, az összekevert fűszerekkel szórjuk meg. Ezután töltsük meg a húst, majd fogvájóval rögzítsük.

A töltött csirkemellet kétféle módon is megsüthetjük. Ha van forró levegős sütőnk, akkor helyezzük a kosárba, fújjunk rá egy kevés olajat, és indítsuk azt a programot, ami csirkesütéshez javasolt. Ha nincs ilyen masinánk, akkor helyezzük a húst sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg egy kevés olajjal, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 40-45 percre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük