Karcsúsító natúr csirkemell zöldséges bulgurral: gyomorkímélő fogás egyszerűen

natur-csirkemell-bulgurral-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha az újévi fogadalmaid között szerepelt, hogy leadj néhány kilót, akkor a natúr csirkemell zöldséges bulgurral tökéletes ebéd lehet.

Ha az ünnepi szezon után egészséges, könnyű, mégis ízletes ételekre vágysz, szeretnél súlyt leadni, esetleg a kiegyensúlyozott táplálkozás is a céljaid között szerepel, akkor a natúr csirkemell és zöldséges bulgur külön-külön és együtt is jól jöhetnek.

A csirkemell alacsony szénhidrát- és zsírtartalommal rendelkezik, könnyen ízesíthető, kiváló fehérjeforrás. Ha megfelelően készíted el, bátran ehetsz belőle diéta során is.

A bulgur rosttartalma kétszerese a barna rizsnek, és nagyon sok antioxidánst is tartalmaz. Víz helyett húslevessel is felöntheted, úgy még ízletesebb lesz. A paradicsom mellé pedig bármilyen, a kamrában található zöldséget is tehetsz. 

Natúr csirkemell bulgurral

csirkemell-bulgur

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemellfilé
  • 3 evőkanál olívaolaj a sütéshez
  • 20 dkg bulgur
  • ízlés szerint só, bors
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 0.5 db citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 

Melegítsünk fel egy serpenyőben egy kevés olívaolajat, majd süssük a csirkemellek mindkét oldalát aranybarnára. Ez általában 5-7 perc oldalanként, de ez függ a csirkemell vastagságától. A húst akár grilllapon is megsüthetjük. 

A bulgurt mossuk át, majd dobjunk hozzá sót, és öntsünk rá két dl forró vizet. Hagyjuk állni addig, amíg magába szívja az összes vizet. Ha ekkor még nem elég puha, pótoljuk a forró vizet, ha pedig marad rajta folyadék, öntsük le róla.

A paradicsomot vágjuk fel ízlés szerint, és adjuk a bulgurhoz. Ízesítsük citromlével, apróra vágott petrezselyemmel, és jól keverjük össze.

A csirkével együtt tálaljuk. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük