Villámgyors csirkés pad thai házilag: vacsorára is belefér

2
Nyomtatás
csirkes-pad-thai2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha te is odavagy az ázsiai ízekért, de nem akarsz órákig a konyhában állni, a csirkés pad thai a tökéletes választás!

Ez a klasszikus thai tésztaétel házilag is könnyedén elkészíthető, főleg, ha az ázsiai boltokban beszerezhető pad thai szószt használod hozzá. A roppanós zöldségek, a szaftos csirkemell és a pirított tojás mellett az aprított mogyoró és a friss lime leve gondoskodik a hamisítatlan street food élményről. 

Számos módon elkészíthető még, lehet kísérletezni a szószokkal, akár azt is összedobhatod házilag, de fel is turbózhatod még korianderrel, szezámmaggal és csírával is a fogást.

Csirkés pad thai

csirkes-pad-thai

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 g csirkemellfilé
  • 2 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 500 g brokkoli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 250 g rizstészta
  • 4 ek. pad thai szósz
  • 3 ek. szójaszósz
  • aprított földimogyoró
  • 0.5 db lime leve
Recept idők

Elkészítés:

Az ételt kezdjük a csirkemell előkészítésével, mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra, fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint, ezután kevés olívaolajon pirítsuk meg. 

A vöröshagymát tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb hasábokra, majd pirítsuk meg egy serpenyőben kevés olívaolajon.

Hámozzuk meg a répát, és a hámozó segítségével szeleteljünk vékony csíkokat. A brokkolit mossuk meg és szedjük rózsáira. 

Ha a hagyma már üveges, adjuk hozzá a répát és a brokkolit. Fedő alatt pároljuk puhára, azután üssünk a serpenyőbe két tojást, és pirítsuk tovább pár percig. Adjuk hozzá a sült csirkemelldarabokat és a puha rizstésztát, amit előzőleg 3-5 percig forró vízben áztattunk. 

Öntsük a tésztára a pad thai szószt és a szójaszószt, keverjük össze. 

Tálaljuk aprított földimogyoróval és locsoljuk meg a lime levével. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon