Gyors tészta tárkonyos gombaszósszal: krémes, kényeztető fogás
Ha valami ínyenc fogásra vágysz, de csak 15 perced van összedobni, akkor ez számodra a tökéletes opció: önts aromás tárkonnyal készült szószt a tésztára.
Ennél megúszósabb, mégis kényeztetőbb fogás szinte nem is létezik: 15 perc alatt elkészül, tartalmas, mesésen illatozó és nagyon krémes. Ha egy hétköznapi gyors ebédet vagy vacsorát tervezel, akkor kevés gombából, tárkonyból és tésztából könnyen összehozhatod.
A gomba típusát tetszés szerint variálhatod: maradhatsz a mindig kiszámítható csiperkénél, de ha valami izgalmasabbra vágysz, akkor bedobhatsz néhány fűszeresebb erdei gombát is a keverékbe. A rókagomba, a vargánya, esetleg a shiitake mind erősebb aromájú fajták, és jól kiegészítik a tárkony különleges ízét. Ha pedig többet is megtudnál az egyes gombafajtákról és felhasználási lehetőségeikről, akkor ebben a cikkünkben olvashatsz róluk.
Tárkonyos-gombás tészta
Hozzávalók 2 személyre
- 200 g száraztészta
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 250 g gomba feldarabolva
- 125 ml száraz fehérbor
- 250 ml növényi főzőkrém
- 1 ek mustár
- 1 ek friss tárkony apróra vágva
- 0.25 tk só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
Egy közepes lábosban forraljunk enyhén sós vizet, és a csomagoláson leírtak szerint főzzük meg benne a tésztát.
Egy közepes serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és közepes hőfokon 3-4 percig pirítsuk benne a hagymát, a fokhagymát és a gombát. Ha már szép aranyszínűek, öntsük rájuk a fehérbort, és 2-3 percig főzzük, hogy az alkohol elpárologjon.
Adjuk hozzá a főzőkrémet és a mustárt, majd 2 perc után fűszerezzük a sóval, borssal, tárkonnyal.
Szűrjük le az időközben megfőtt tésztát, és keverjük a szószhoz.
Azonnal tálaljuk.
-
2024-04-13 10:16:02
-
2024-04-12 07:32:01
-
2024-03-03 07:52:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!