Gyors tészta tárkonyos gombaszósszal: krémes, kényeztető fogás

Tarkonyos-gombas-teszta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha valami ínyenc fogásra vágysz, de csak 15 perced van összedobni, akkor ez számodra a tökéletes opció: önts aromás tárkonnyal készült szószt a tésztára.

Ennél megúszósabb, mégis kényeztetőbb fogás szinte nem is létezik: 15 perc alatt elkészül, tartalmas, mesésen illatozó és nagyon krémes. Ha egy hétköznapi gyors ebédet vagy vacsorát tervezel, akkor kevés gombából, tárkonyból és tésztából könnyen összehozhatod.

A gomba típusát tetszés szerint variálhatod: maradhatsz a mindig kiszámítható csiperkénél, de ha valami izgalmasabbra vágysz, akkor bedobhatsz néhány fűszeresebb erdei gombát is a keverékbe. A rókagomba, a vargánya, esetleg a shiitake mind erősebb aromájú fajták, és jól kiegészítik a tárkony különleges ízét. Ha pedig többet is megtudnál az egyes gombafajtákról és felhasználási lehetőségeikről, akkor ebben a cikkünkben olvashatsz róluk.

Tárkonyos-gombás tészta

Tarkonyos-gombas-teszta-c

Hozzávalók 2 személyre

  • 200 g száraztészta
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 250 g gomba feldarabolva
  • 125 ml száraz fehérbor
  • 250 ml növényi főzőkrém
  • 1 ek mustár
  • 1 ek friss tárkony apróra vágva
  • 0.25 tk
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes lábosban forraljunk enyhén sós vizet, és a csomagoláson leírtak szerint főzzük meg benne a tésztát.

Egy közepes serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és közepes hőfokon 3-4 percig pirítsuk benne a hagymát, a fokhagymát és a gombát. Ha már szép aranyszínűek, öntsük rájuk a fehérbort, és 2-3 percig főzzük, hogy az alkohol elpárologjon. 

Adjuk hozzá a főzőkrémet és a mustárt, majd 2 perc után fűszerezzük a sóval, borssal, tárkonnyal.

Szűrjük le az időközben megfőtt tésztát, és keverjük a szószhoz. 

Azonnal tálaljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük