Csokiba mártott tiramisugolyó: gasztroajándéknak is tökéletes
A kávé esszenciája kellemesen érződik az édességben, kiváló ünnepi finomság, és még ajándékba is adható.
Az olaszok kedvelt desszertje, a tiramisu egyszerűen szervírozható, a hagyományos változat helyett pedig rolád, poharas édesség vagy golyó formájában is elkészíthető.
A tiramisugolyó mutatós és finom, az ünnepi asztalon is remekül mutat, élvezet belőle minden falat. Az édességet gasztroajándékba is adhatod: pakold szép díszes dobozba, és csatolj mellé egy kedves üzenetet, ennek biztosan mindenki örülni fog!
Fehér csokival is bevonhatod!
A tiramisugyolyó egyszerűen kakaóba vagy csokireszelékbe is hempergethető, ha pedig még különlegesebb édességgel lepnéd meg a szeretteidet, akkor fehér csokival is bevonhatod.
Csokiba mártott tiramisugolyó
Hozzávalók 20 darabhoz
- 1 dl víz
- 1 teáskanál instant kávé
- 250 g mascarpone
- 50 g porcukor
- 120 g babapiskóta
- 100 g ét- vagy tejcsoki
Elkészítés:
A meleg vízben keverjük el az instant kávét.
A mascarponét keverjük össze a porcukorral, majd adjunk hozzá 2-3 evőkanál kávét.
A babapiskótát daráljuk le. Ezután forgassuk egybe a mascarponés keverékkel.
A bekevert masszát 30-60 percre tegyük hűtőbe, utána formázzunk belőle tetszőleges labdákat. A megformázott golyókat tegyük tálcára, majd újabb 30 percre tegyük hűtőbe.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd a golyókat mártsuk bele.
-
2024-04-22 08:52:02
-
2024-04-17 10:32:01
-
2024-04-06 07:50:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!