Csokiba mártott tiramisugolyó: gasztroajándéknak is tökéletes

csokis-tiramisu
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kávé esszenciája kellemesen érződik az édességben, kiváló ünnepi finomság, és még ajándékba is adható.

Az olaszok kedvelt desszertje, a tiramisu egyszerűen szervírozható, a hagyományos változat helyett pedig rolád, poharas édesség vagy golyó formájában is elkészíthető.

A tiramisugolyó mutatós és finom, az ünnepi asztalon is remekül mutat, élvezet belőle minden falat. Az édességet gasztroajándékba is adhatod: pakold szép díszes dobozba, és csatolj mellé egy kedves üzenetet, ennek biztosan mindenki örülni fog!

Fehér csokival is bevonhatod!

A tiramisugyolyó egyszerűen kakaóba vagy csokireszelékbe is hempergethető, ha pedig még különlegesebb édességgel lepnéd meg a szeretteidet, akkor fehér csokival is bevonhatod.

Csokiba mártott tiramisugolyó

csokiba-martott-tiramisugolyo

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 1 dl víz
  • 1 teáskanál instant kávé
  • 250 g mascarpone
  • 50 g porcukor
  • 120 g babapiskóta
  • 100 g ét- vagy tejcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A meleg vízben keverjük el az instant kávét.

A mascarponét keverjük össze a porcukorral, majd adjunk hozzá 2-3 evőkanál kávét.

A babapiskótát daráljuk le. Ezután forgassuk egybe a mascarponés keverékkel.

A bekevert masszát 30-60 percre tegyük hűtőbe, utána formázzunk belőle tetszőleges labdákat. A megformázott golyókat tegyük tálcára, majd újabb 30 percre tegyük hűtőbe.

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd a golyókat mártsuk bele.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük