Csokis-banános muffin cukor nélkül: bűntudat nélkül nassolhatod

Csokis-banananos-muffin-1
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Azt már Gombóc Artúr óta tudjuk, hogy a csoki bármilyen formában isteni. Itt van most banánnal kombinálva, muffinként.

A muffin talán a világ egyik legkönnyebben összeállítható desszertje, hiszen elég összekeverni a hozzávalókat, a sütőformákba adagolni, és már mehet is a sütőbe. Számtalan ízesítéssel elkészítheted, bármilyen gyümölcsöt hozzáadhatsz, a végeredmény pedig mindig magáért beszél. És bár a legtöbb muffin édes, elkészítheted a diétabarátabb, rostdús verzióját is, amelyet akár reggeli-, tízórai- vagy uzsonnaopcióként is beilleszthetsz az étrendedbe. 

Datolyapaszta

A cukrot helyettesítheted alternatív édesítőszerekkel, mint például az eritrit vagy a sztívia, de ha ezeket is mellőznéd, akkor édesíts datolyával. Ehhez mindössze 10-12 szem aszalt datolyára lesz szükséged: forró vízben áztasd őket 20 percig, majd leszűrés után 2 evőkanál vízzel pürésítsd egy aprítógépben, amíg egy selymes krémet nem kapsz.

Csokis-banános muffin

Csokis-banananos-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 5 db érett banán
  • 150 g zabpehelyliszt
  • 3 ek holland kakaópor
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 3 ek datolyapaszta
  • 3 ek kókuszolaj
  • 5 ek növényi ital
Recept idők

Elkészítés:

4 banánt egy aprítógépben vagy villával zúzzunk pépesre. A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá a banánt, a növényi italt, a datolyapasztát, az olajat, és alaposan keverjük össze.

Daraboljuk közepes kockákra a maradék banánt, majd óvatosan forgassuk a masszába, vigyázva arra, hogy egyben maradjanak. Ezután kanalazzuk papír vagy szilikon muffinformákba a tésztát, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 30 percig süssük, vegyük ki a muffinokat a sütőből, majd várjunk kihűlésig, és szedjük ki a sütőformákból.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük