Lisztmentes, villámgyors csokis-kókuszos csók – Karácsonyra tökéletes édesség

csokis kókuszcsók cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bár angolul macaronként ismert, nálunk csóknak hívják ezt a puha, csupa kókusz édességet.

A francia macaron elkészítésétől sokan ódzkodnak, ezt az elegáns édességet a legtöbben inkább cukrászdában kóstolják meg, de otthon nem állnak neki a sütésének. Tényleg nem egy utolsó pillanatban összedobható desszert, és a készítése is odafigyelést kíván, de utána nagyon büszke lehetsz a végeredményre. Ezt a fehér csokoládés-citromosat az ünnepi asztalra süsd meg, biztosan nagy sikered lesz vele. A macaron alapja a mandulaliszt, így gluténérzékenyek is bátran ehetik.

A másik, glutént nem tartalmazó „liszt” a kókuszliszt, amely kókuszreszelékkel is bátran helyettesíthető. Ebből is készíthetsz sütit, amit ugyan angolul macaronnak neveznek, itthon a kókuszcsók nevet kapta. A francia macaronnal ellentétben nagyon egyszerű az elkészítése, és eheted magában is, de csurgathatsz rá olvasztott csokoládét is. Ha kókuszrajongó vagy, akkor süsd meg ezt a fehér csokis-kókuszos kockát is. 

Csokis-kókuszos csók

macaron

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 3 darab tojásfehérje
  • 130 gramm cukor
  • 0.5 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • 130 gramm kókuszreszelék
  • 1 evőkanál olaj
  • 80 gramm étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Terítsünk le egy sütőpapírt egy tepsire, és kicsit olajozzuk meg. 

Egy tálban keverjük össze a tojásfehérjét, a cukrot, a vaníliát, a kókuszreszeléket és a sót. Egy fagylaltoskanállal vagy egy evőkanállal mérjünk kis adagokat a sütőpapírra, vagy tegyük habzsákba a masszát, csillagcsövön keresztül nyomjunk kis kupacokat. Süssük őket 25 percig, majd a sütőpapíron hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy tálban olvasszuk fel a csokichipset, és csorgassuk rá ízlés szerint a kókuszcsókokra.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük