Villámgyors csokis-mogyoróvajas rizsszelet: csak 4 összetevő kell hozzá

üres
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A puffasztott rizstallér főként kenyérhelyettesítőként ismert, azonban egy kis csokoládéval és mogyoróvajjal máris finom desszert készülhet belőle.

A rizstallér elsőre eléggé fantáziátlannak tűnhet,  amikor reggeli mellé erre fanyalodsz, hiszen mégiscsak egy marék puffasztott rizs ostyává lapított változatáról van szó. Azonban amennyire egyszerűnek tűnik, olyannyira meg lehet variálni sós és édes ízekkel is egyaránt.

Például belemárthatod mogyoróvajba, majd megszórhatod mogyoródarabokkal, végül pedig belemárthatod olvasztott csokoládéba, és máris kész egy villámgyors, mégis esztétikus és finom desszert, ami a hűtőben napokig eláll. 

Csokis-mogyoróvajas rizsszelet

rizstaller

Hozzávalók 10 darabhoz

Az alaphoz:

  • 10 db puffasztott rizstallér (natúr)
  • 10 db hurkapálcika
  • 300 g mogyoróvaj
  • 5 ek tört mogyoró (földi vagy sima)

Az olvasztott csokoládéhoz:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 30 g vaj
  • magvak, kókuszreszelék (díszítéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A rizstallérokat egyesével, óvatosan, hosszában szúrjuk át egy-egy hurkapálcikával. 

Ezután mártsuk bele a mogyoróvajba. Ha nem lenne eléggé folyékony, tegyük be fél percre a mikróba, keverjük át, hogy krémes és kenhető legyen.

Utána szórjuk meg apróra vágott mogyoróval. Utóbbi lehet földimogyoró, de törökmogyoró is. Tegyük őket hűtőbe, míg megolvasztjuk a csokit.

Vízgőz fölött olvasszuk meg a csokoládét a vajjal. Ha egynemű és folyékony, mársuk bele egyesével a nyársra tűzött, mogyoróvajas tallérokat.

Díszítésként, mielőtt még megszilárdulna a tallérokon a csoki, tehetünk rá aprított pisztáciát, diót vagy akár kókuszreszeléket is.

A tallérokat hagyhatjuk a pálcákon is, egy pohárba állítva, de akár egy rácsra is ráfektethetjük őket pálca nélkül, ha úgy kényelmesebb.

Fotók forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon