
Puffasztott rizs csokiba mártva: egyszerűen készül az egészséges nasi

Egyszerűen készül, roppanós, gluténmentes és egészséges nasi, ami nyáron is tökéletes, mert nem igényel sütést!
Ha szereted a boltban kapható, csokiba mártott puffasztott rizsszeletet, akkor ezért a házi – és ezerszer jobb! – változatáért is odáig leszel. A boltival ellentétben nemcsak rizst és csokoládét tartalmaz, hanem rengeteg növényi fehérjét is, ami által tartalmas és ínyenc tízórai vagy uzsonna is válhat belőle.
A puffasztott rizs mellé mandula, kendermag és kókuszreszelék is kerül, az egészet pedig juharszirup és házi mandulavaj keveréke fogja össze. Utóbbit érdemes házilag elkészíteni, hiszen a közhiedelemmel ellentétben nagyon egyszerű, és a boltban kapható változatok harmadába kerül.
És ha mindezzel elkészültél, akkor következik a folyamat legjobb része: felkerül a csokiréteg is a desszertre. Ha fontos számodra, hogy tej- és laktózmentes legyen, akkor minimum 70%-os étcsokival dolgozz, de ha nem ismered az adott terméket, akkor mindenképpen ellenőrizd a hozzávalólistát.
A megadott mennyiségekhez egy kb. 17x26 cm-es tepsit használtam.
Csokis puffasztott rizs

Hozzávalók 12 szelethez
Az alaphoz:
- 40 g puffasztott barna rizs
- 70 g mandula durvára darabolva, enyhén pirítva
- 50 g kendermag
- 30 g kókuszreszelék
- 1 csipet só
- 150 g mandulavaj
- 100 ml juharszirup vagy méz
A csokiréteghez:
- 100 g tejmentes étcsoki vagy csokichips
- 1 tk kókuszolaj
Elkészítés:
Az alaphoz egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (puffasztott rizs, kendermag, mandula, kókuszreszelék, só).
Egy kisebb tálban keverjük össze a mandulavajat és juharszirupot, és forgassuk össze a száraz hozzávalókkal.
Béleljünk ki egy közepes tepsit sütőpapírral (így sokkal könnyebb lesz kiszedni a szeleteket), és kanalazzuk bele a keveréket. Kézzel vagy egy fakanállal alaposan nyomkodjuk a tepsi aljára, vagy ha úgy könnyebb, tegyünk rá egy második sütőpapírt, és azon keresztül egyengessük el. Nagyon fontos, hogy tömör, összeálló réteggé formázzuk a keveréket, különben szétesik szeleteléskor.
Gőz felett olvasszuk fel az étcsokit, keverjük hozzá a kókuszolajat, és csurgassuk az alapra. Simítsuk egyforma vastagságúra, majd legalább 1 órára tegyük hűtőbe. Ha a csoki megdermedt, a sütőpapír széleit megfogva emeljük ki a desszertet a tepsiből, és szeleteljük fel.
Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!